*De steek van Napoleon

Lieve beste prinses Beatrix majesteit,

Soms lees ik zoveel geweldtroep in de krant. Dan vraag ik me af “zal ik de krant opzeggen?” En soms lees ik nieuwtjes die ik niet zou willen missen. Zoals gisteren, toen las ik dat iemand bijna 1,9 miljoen heeft betaald voor de steek van Napoleon. De steek was in 1800 door Napoleon gedragen tijdens de slag bij Mareno in Italië en , zo las ik, komt de steek uit de collectie van de Monegaskische koninklijke familie en was door veilinghuis Osenat geschat op een waarde van maximaal 400.000 euro.

400.000 euro voor een spitsige muts van Napoleon vind ik al van de zotte. Dat een verzamelaar uit Zuid-Korea er dan 1.884.000 euro voor betaald……wapper wapper wapper…wat een geld.

Je moet er toch niet aan denken dat er een mot voorbij gevlogen komt en de steek als tussentijdsverblijf ziet.

Majesteit, U kan die hoedjes van U maar beter goed in ere houden. Er zijn vast rijke verzamelaars die het hoedje in hun kastje willen hebben en er veel geld voor betalen.

Doei.

©missie M.

2 reacties op “*De steek van Napoleon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.