*Wie mooi is, heeft meer kans op succes bij een sollicitatie

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik hoorde zo net op tv dat er 6400 aangiftes waren gedaan tegen Geert Wilders en Wilders word daarom vervolgd omdat hij de vraag stelde “willen jullie meer of minder Marokkanen?” Dat was een domme vraag…hij had beter kunnen vragen “willen jullie meer of minder terreur in jullie stad?” Maarrrrrrrrrrrr het publiek had ook “meer meer meer” kunnen roepen.

Ik moest ook aan discriminatie denken toen ik vorige week het volgende las:

Wie mooi is heeft meer kans op succes bij een sollicitatie. Mooie mensen maken meer kans op een baan dan mensen die minder aantrekkelijk zijn. Mooi zijn is zelfs zeker net zo belangrijk als opleiding en werkervaring. Dat meldt SCP in haar onderzoek ‘Sociaal en Cultureel Rapport 2014 ……enz.enz.enz.

Majesteit….’what to do’ als je heel goed bent opgeleid maar minder minder minder aantrekkelijk bent vergeleken met een andere knappe sollicitant. Of stel …stel…dat ik het bakkersvak heb geleerd, alle schooljaren goed heb doorstaan, en dat ik ook nog eens de lekkerste broodjes en vlaaitjes kan bakken, met een prachtig rood kersje er boven op, prachtige certificaten met lovende cijfers kan laten zien, en de bakker zegt “stuur maar eerst een foto mee met je sollicitatie en dan zullen we wel zien”…en stel…stel dat hij dan een dame aanneemt die mooier is, ….tikkeltje maar… maar niet zo’n lekkere broodjes bakt.

Stel dat ik kapster ben en de mooiste permanente krulletjes kan maken, maar de kapper zegt “sorry ik heb iemand aangenomen die mooier is”. Of stel…stel dat ik ziekenverzorgende ben, mijn droombaan waar ik supergoed in ben, en geduldigheid een van mijn sterkste kanten is, maar de baas neemt de kandidaat aan die blond en knap is….en die kandidaat blijkt heel ongeduldig te zijn als ze iemand op de pan moet zetten. Of stel dat een verplegende word ontslagen zg vanwege bezuinigingen en daarvoor in de plaats word een verpleegkundige uit Polen aangenomen.

Of stel dat ik plotseling pijn aan mijn arm krijg en de dokter zegt “jij hebt dringend pillen nodig”, maar de zorgverzekeraar zegt tegen de dokter: “missie heeft wel het hele jaar door veel betaald maar niet zoveel als dat ik zou willen, dus zeg maar tegen haar dat het vanzelf moet overgaan en anders geef haar maar de goedkoopste pillen, die missie trouwens zelf moet betalen” terwijl in de zorg iedereen een gelijke behandeling verdiend. Dan voel ik me gediscrimineerd en niemand die het boeit.

Waarom geen aangiftes tegen deze discriminatie?

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.