*Uitstapje M.Martin

Lieve beste Majesteit,

Ik heb er een tijdje over nagedacht, maar ik geloof dat ik toch nog even ‘boos’ moet zijn in 2012. In onze krant stond 20 dec.dat er grote verontwaardiging was over het uitstapje van Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, naar Knokke-Heist. Ze was daar naar een restaurant gegaan en naar een duurdere kapperszaak. De burgemeester was er woedend over, hij noemde het een schande. Hij dacht dat M.Martin in Malonne zou blijven om na te denken over wat er in het verleden allemaal is gebeurd in plaats van hier te komen haar geld besteden aan de mensen die ze zoveel heeft aangedaan. Hij besefte pas later dat Michelle mag gaan en staan waar zij wil. Haar enige verbod is dat zij uit Limburg en Luik moet wegblijven.

De reactie van één van de kloosterzusters waar Martin woont was “Het klooster is geen gevangenis, wij respecteren haar privé-leven, wat zij in haar vrije tijd doet is haar zaak”.

En over die reactie van de kloosterzuster wil ik dus nog even boos over zijn.

Ze is dan wel vroegtijdig vrij gekomen, misschien wegens goed gedrag of omdat de wet dat “zegt”. “Goed-gedrag” heeft ze vast ook gehad toen zij de opleiding als lerares volgde. Als juf moet je toch een goed-gedrag hebben neem ik aan. En weten wat goed of fout is voor kinderen. En toch…heeft zij lang ná die opleiding samen met haar echtgenoot kinderen op gruwelijke wijze gevangen gehouden,misbruikt, vermoord.Dat alles vond de rechter zo gruwelijk dat ze daar 30 jaar gevangenisstraf voor kreeg. Dertig jaar krijgt men niet zomaar in deze tijd. Als zij dan na 8 jaar op vrije voeten komt om in een klooster te gaan wonen…dan is zij mijns-inziens niet van haar schuld af. Die heeft zij niet uitgezeten. Zij heeft mijns-inziens nog een gevangenis-tegoed van 22 jaar.

Als zo’n kloosterzuster dan het privé-leven respecteert van zo’n grote kindermoordenaar…EN zegt dat wat M.Martin in haar priveleven doet haar zaak is….dan weet ik niet meer wat dit Christelijke klooster voorstelt. Heeft die kloosterzuster ook respect voor de ouders van de overleden kinderen, en de kinderen die door haar gemarteld zijn?  Dat gruwelijke deed Martin in haar “priveleven” . Hét priveleven waarvan de kloosterzuster zegt dat Martin zelf moet weten wat zij in haar priveleven doet. Waarom is er nog een vagevuur nodig als op aarde niet eens een gevangenis meer nodig is voor zulke kindermoordenaar? Als zulke mensen niet meer gestraft worden…wie moet er dan nog gestraft worden?

En dan gaat Uw collega koning Albert in zijn kerstrede mensen vals beschuldigen van tweede-wereld-oorlogdingen die die niet ter zake zijn, verwijten aan mensen die waarschijnlijk nog nooit een kind een haar gekrenkt hebben.

Wat een rare wereld als moordenaars vrij mogen lopen, en anderen beschuldigd worden als ze boe roepen.

doeiiiiiii

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.