*Sitzpinkler

Lieve beste majesteit,

Een Duitse rechter heeft donderdag bevestigd dat Duitse mannen tijdens het plassen mogen blijven staan en niet hoeven te zitten. Ik neem aan dat Belgische en Nederlandse mannen dan ook staand mogen wateren als ze in Duitsland zijn. Dat ze niet het paspoort moeten trekken als ze staan te plassen.

Een huisbaas had een rechtzaak aangespannen tegen een huurder die een marmeren vloer had beschadigd door urinespetters. De huurbaas wou daarom 3000 euro van de borgsom inhouden. Helaas voor de huurbaas. Ik denk dat hij de volgende keer alleen aan dames verhuurd.

De rechter in Düsseldorf zei dat de mannen die blijven staan “erop kunnen rekenen dat ze af en toe ruzie krijgen met huisgenoten, vooral met vrouwen, maar niet aansprakelijk zijn voor bijkomende schade”.

In Duitsland zijn sommige toiletten voorzien van een rood verkeersbord dat aangeeft dat mannen niet mogen staan bij het plassen. De rechter vind staand plassen nog altijd veelvoorkomend. Deskundigen vinden zittend-plassen beter omdat dan de bekkenbodem kan ontspannen en de blaas dan beter leeg raakt. Dat zal niet de grootste zorg zijn van de huisbaas…als hij zijn marmeren vloer maar vergoed krijgt, met of zonder ontspannen bekkenbodem.

Ik vind het niet beschaafd om op een gewoon toilet van bovenaf te “richten” met plassen. Dat ze in het bos blijven staan als ze tegen een boom of struik kletteren betekend niet dat ze binnenshuis ook van de hoogte moeten wateren.  Dames gaan toch ook niet staand hun behoefte doen….zonder plastuit.

Majesteit, ik vind het wel een goed idee als onze premier rode verkeersborden laat plaatsen bij openbare toiletten “verboden staand te plassen”.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.