*Snapt U er nog wat van?

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Even het een en ander op volgorde zetten want anders loopt alles door elkaar.

24 januari zie ik een mooie foto van onze mooie koning in de krant. Onze koning heeft de dag ervoor zich bij de vrijwilligers in het Herinneringscentrum kamp Westerbork gevoegd waar sinds de 22-ste januari tot dinsdagmiddag 27-ste januari 24 uur per dag 102.000 namen worden voorgelezen van uit Nederland-gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti’s en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Op 27 januari was het 70 jaar geleden dat het vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd.

26 januari 2015 lees ik dat het kabinet onze koning op 24 januari naar de rouwplechtigheid van de overleden koning Abdullah van Saudi-Arabië liet gaan. Koning Abdullah staat bekend als mensenrechtenschender. In Saudi-Arabië staat op godslastering, homoseksualiteit, verraad en moord de doodstraf. Overspel door gehuwden word bestraft met steniging, en bij diefstal of beroving word een hand of voet afgehakt las ik in de krant.

Vandaag , 28 januari 2015 , zie ik foto’s in de krant staan van ons koningspaar gisteren tijdens de herdenking dat Auschwitz 70 jaar geleden werd bevrijd door het Rode leger/Russisch leger. Op 27 januari 1945 bevrijdde soldaten van het Russische Rode leger ongeveer 6000 overlevenden van het vernietigingskamp waar vooral Joden werden vermoord door de Duitsers/nazi’s. Wie staan er op de krantenfoto? Koningin Maxima, Koning Willem-Alexander met keppeltje op zijn hoofd, premier Mark Rutte met keppeltje op zijn hoofd, allen in een-blij-gesprek met de Duitse president Joachim Gauck. De president van het land van het Rode leger was niet uitgenodigd. Die president herdacht de bevrijding in het Joods Museum in Moskou.

 

……………….

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.