*Maxima op het beroepenfeest te Almere

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag gisteren op tv dat koningin Maxima afgelopen donderdag in Almere het beroepenfeest heeft geopend. “Onderwijs On Stage” voor 1300 VMBO-leerlingen van negen verschillende scholen die daar kennis maakten met verschillende beroepen zodat ze een bewuste beroepskeuze kunnen maken.

De vraag: “wat zou ik kunnen worden? Alles mag je worden behalve ongelukkig” vind ik een goeie stelling. Een vraag waar veel jongeren meezitten en nu hulp bij krijgen. Wat goed van Maxima dat ze in gesprek ging met leerlingen en beroepsmensen.

Ik hoorde dat er een biografie is geschreven over prins Charles. Hij zou er tegen op kijken om zijn moeder “de Queen” op te volgen…maar dat wist ik al lang….nee ik moet zeggen dat “vermoeden” had ik toch wel al langer hé. Maar dat hij twijfels had om met prinses Diana te trouwen…..nee dat wist ik niet….hoewel ik ze helemaal niet bij elkaar vond passen. Een dierbare vriend had hem nog gezegd “doe het niet” maar Prins Charles vond zich zelf te laf om de bruiloft af te zeggen. Maar…. Ze hebben wel twee prachtige zonen op de wereld gezet. En hij is opa geworden dank zij de keuze die hij niet durfde af te zeggen. Charles past bij Camilla dat ziet een blinde nog….Misschien had Camilla een andere keuze moeten maken voordat ze met haar ex ging trouwen….Dan had Charles met haar mogen trouwen, in plaats van met zoveel twijfels met Diana trouwen.

Ik geloof dat men soms iemand nodig heeft die goede raad geeft. Die je ogen open maakt. Of je nou een prins bent of een puber.

Wat mooi dat er een beroepenfeest bestaat.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.