*Boer-zoekt-vrouw…vrouw-zoekt-boer. afl. 15 feb.

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat was het een verdrietige trieste aflevering afgelopen zondag.

Boerin Bertie na het gesprek met Ciska licht geëmotioneerd.

Mary licht geëmotioneerd na het keuzemoment bij boer Geert

Ria meer dan geëmotioneerd nadat ze boer Theo vertelde dat ze naar huis ging. Ria had allang in de gaten dat Theo meer bij Nancy bleef hangen als U het mij vraagt.

Boer Theo na het gesprek met Ria geëmotioneerd.

Ik, missie M, ben ook geëmotioneerd geraakt….en niet zo’n klein beetje. Waar moet ik beginnen? Wat zegt U? U heeft niets gemerkt van emoties bij Bertie?

*Toen Bertie samen met Yvon op de bank zat en Yvon haar feliciteerde en aan Bertie vroeg of ze wel een klik voelde met een van overgebleven dames zag ik tussen al dat geknik veel emotie. Haar kin trilde, achter haar oogleden zaten tranen die er niet uit konden flippen….haar stembanden trilden….Ik riep vanaf mijn bank: “Bertie het is goed zo”. “Laat gaan, laat gaan die banaan”. Ik stond reikend met een doos papieren zakdoekjes voor de buis….maar Yvon ratelde maar door. Ik geloof niet dat Bertie verdrietig was dat Ciska naar huis ging, maar wel omdat Ciska naar huis wou. Maar het is boer-zoekt-vrouw en niet boer-zoekt-iemand-die-naar-huis-wil.

Boer Bertie is onhandig in het gesprek gaande houden als er geen echt-goede-gesprekstof is. Met Ciska was er nul-komma-nul gesprekstof. Je merkte dat boerin Bertie zich er geen raad mee wist en daarom maar wat beleefd-gebrabbel deed. Hoe onhandig ze dat ook deed…ze deed haar best. Ik had met haar te doen. En nee niet met Ciska.

*Bertie weet bij deze meiden niet wat ze wil…denk ik. Joke die naar huis gestuurd werd paste misschien nog beter bij Bertie dan de huidige gasten. Had Rosita daar gezeten wist Bertie wat ze wou….of niet…want ook dan kon ze van een koude-kermis-thuis-komen  Bij de speeddate liet Bertie aan Yvon lezen wat ze achter één naam had geschreven. Het woord “DOOR” stond achter de naam Rosita. Helaas ging Rosita niet ‘door’ want zij was in de tussentijd verliefd geworden op iemand anders.Misschien is het dus helemaal niet ‘helaas’ als Bertie straks toch de ware vind. Hopelijk is Katherine de ware voor Bertie.

Dit programma is er juist voor mensen die moeilijk uit zich zelf een relatie aan kunnen gaan. Dus zeer gepast voor mensen als Bertie

Het is dan wel Boer-zoekt-vrouw, maar als dan twee van de vijf genodigde gasten afhaken is het ook Boer-vind-vrouw-maar-helaas-pindakaas…”kandidaat dumpt boer”. Flauw. En misschien wel pijnlijker dan andersom.

Iemand vond Bertie “onpeilbaar”….Ja…ik denk dat Bertie het zelf ook niet kan peilen. Wie dan wel? Yvon en de hele cameraploeg ook niet. Ach we weten toch ook niet wie Tom of Geert gaan kiezen. We kunnen alleen maar gissen. En daar zijn we goed in. We gissen wat af de laatste weken.

Toen ik het videofilmpje van 15-02-2015 Boer Zoekt Vrouw – Ciska: ‘We hadden totaal geen klik’

zag…van Ciska thuis-op-haar-eigen-bank….heb ik mijn mening over Ciska bijgesteld. Ik vind Ciska niet alleen een ongezellige zuurpruim maar vooral achter-de-rug en tegenstrijdig. Op het strand vertelde Ciska tegen Bertie dat ze zelf ook geen prater is, maar in het filmpje waar “Ciska-op-haar-eigen-bank” zit zegt ze dat ze normaal altijd mee babbelt. Haar hondje zei toen niets….heeft U dat ook gezien ?  Het hondje stak zijn hoofd onder een dekentje bij die woorden….Dat hondje was wel leuk….maar ja….toch ook een ander type dan de hond van Bertie…ik weet niet of ze bij elkaar zouden passen in een mand….die lieve viervoeter had een knuffelbeertje waar hij in kon bijten…….Ciska’s hondje kan niet praten ….anders kregen we wat te horen. En dan dat spottend lachje van Ciska over dat extra nachtje.

Ik trek nu een streep————————————————————–

en ga verder.

Boer Theo: Het ene moment is Ria nog vol goede moed aan het werk in de stal bij Theo. Pulp uit een blauwe emmer pakken en uitstrooien….en daar ging het mis als U het mij vraagt. Ria heeft met het strooien van de pulp een voorsprong op Nancy’s rij…..omdat Theo bij Nancy blijft hangen, zoals ook op alle andere dagen gebeurde, terwijl Ria de rij al bijna vol heeft gestrooid. Een blinde vermoed hier nog dat Theo voor Nancy zal gaan. Ria heeft dat ook gezien ondanks dat ze geen ogen op de rug heeft. Ik denk dat Ria het keuze moment niet heeft willen afwachten en daarom zelf de knoop heeft doorgehakt. Had ik misschien ook gedaan. Ria had meer aandacht verwacht van Theo. Dat Ria bij de ik-ga-naar-huis-beslissing zo erg moest huilen vind ik bijna een bevestiging van mijn gedachte  hierover. Als ze niets voelde voor Theo pakte ze haar koffer en bedankte Theo voor zijn gastvrijheid en ajuuh-de-paraplu…….maar tranen met tuiten huilen bij een keuze die ze zelf maakt bij een boer die ze maar net kent…omdat ze het voor hem jammer vind dat ze naar huis gaat? Oké het kan allemaal zomaar gebeuren. Ze vond het zo erg voor Theo zei ze.

Maaaarrrrrr waarom dan ná die “ik-ga-naar-huis-beslissing” een oproep aan “boeren van Nederland, heb je daadkracht…” Zie hier de oproep van “vrouw-zoekt-boer”.

Ze doet via Boer zoekt Vrouw nu zélf een oproep:

“Bij deze, boeren van Nederland, ben je lief, spontaan, heb je daadkracht en ben je op zoek naar vrouw die meewerkt in je bedrijf, schrijf een brief of mail.”

Vind ik een trap nageven.

Ik zet weer een streep—————————————————–

Boer Tom: De dames met hun moderne jassen en sjaals bij Tom op het landbouwmachine: Ik vond het akelig, omdat ik twee ernstige ongevallen op landbouwmachines ken, maar misschien dat de machines-van-nu veiliger zijn dan die van vroeger? En dan die schaftkeet….de dames moesten eitjes bakken voor de werklui. Fijn als je dat als boerin wil doen…..maar Rimke en Leonie zijn gast en hebben een eigen baan…werklui kunnen vast zelf eitjes bakken als de beste. En alsof dat eierenbakken voor de werklui nog niet genoeg was gaat Leonie braaf aan tafel een aardappel schillen als Rimke een douche neemt. Die blik van Leonie richting Tom zegt; “ik ga jou inpakken met mijn mooi geschilde aardappel”. De blik van Rimke die binnen komt als Tom en Leonie aan tafel zitten bij een geschilde aardappel zegt eigenlijk “aardappels schillen? zonder mij”?.

Streep——————————

Boer Jan,……geiten melken…worst maken, dubbelzinnige uitspraken…..en dan het punt waarop ik zou zeggen “mooi niet” was het wegen van de geit…De dame moest op de weegschaal gaan staan, zij werd gewogen…ja echt… en kreeg dan hopsaflops een geit in haar armen gedrukt…Twee geiten op een weegschaal om het gewicht van de echte geit te wegen. Is dat wel zo ergonomisch-verantwoord voor de rug van de dame als ze tig geiten moet vasthouden? …..mag ik het hier bij laten?

Streep——————————-

Boer Geert. Jawel, die man heeft aandacht voor zijn dames. Lang heb ik gedacht dat hij voor Marij zou gaan…maar vorige week wist ik dat het de lieve Mary niet zou worden. Hoe ik dat wist? Nou…gewoon…bij de boerenkool bewerken…(of hoe noem je dat?) wou Mary als enige geen schort en mouwkappen om. Ach het is misschien het beste voor Mary,  want Mary kon haar kinderen minder zien als ze bij Geert zou blijven.

streep———————————————————-

Hebt U nou ook een zakdoekje nodig? Asjeblief.

Welterusten, doeiiiiiiiiiii

©missie M.

2 reacties op “*Boer-zoekt-vrouw…vrouw-zoekt-boer. afl. 15 feb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.