***Kerstmis 2012

Lieve beste Majesteit,

Ik zag op tv dat prins Willem en zijn gezinnetje in Argentinië de kerst doorbrengt met de familie van Maxima.

Ach het is hier toch veel leuker hé?  En U heeft ons. Hopelijk heeft de lakei een lekker worstenbroodje voor U gebakken.

Stille nacht Heilige nacht. Buiten is het muisstil. Zelfs ik ben stil.Helemaal in vrede-op-aarde-gedachte.

Vanmorgen keek een mevrouw met kort grijs haar heel boos naar me omdat ik bijna met mijn winkelwagentje tegen haar op was gebotst. In gedachten dacht ik “kijk niet zo boos MOPPERKONT”. Ook al heeft niemand het gehoord, daar wil ik nu “sorrie” voor zeggen. Ook wil ik sorrie zeggen dat ik zelf boos keek naar een mevrouw die me geen voorrang gaf in het verkeer. En…sorrie voor het scheldwoord dat ik riep toen een vrachtauto rakelings langs me reed. Hij kon het vast niet horen…en eigenlijk is dat woord in een dennenbos geen scheldwoord, want daar hangen die dingen aan de bomen…maar het was zeker geen kerstgedachte mijnerzijds. En toen ik vanavond op de bank bij de TV zat te wachten tot dat “All You Need is Love kerstspecial” begon… liep die dagelijkse soapserie uit, en zei ik geïrriteerd ‘Ja bla bla bla…rek het nog langer uit met jullie “Jef heeft een ongeluk gehad”-verzonnenverhaaltje, dat weten we nu wel hoor”. …daar zou ik ook sorrie voor kunnen zeggen…maar dat doe ik dus niet.  Altijd zo’n  drama over verzonnen ongelukken…en dat zolang mogelijk te rekken.

Wel wil ik nog sorrie zeggen dat ik de radio uitzette toen Paul McCartney met zijn kerstlied “Wonderfull Christmas Time” begon…wat vind ik dat een ….%$#(*&_#@ ggggrrrrrr….stom  kerstlied.

Ik ga slapen…Heb mijn tanden al gepoetst en mijn nachtpon aan….de herdertjes lagen bij na..a..a…achten…ze lagen bij nacht in het veld..

Majesteit, Fijne kerstdagen

©missie M.

6 reacties op “***Kerstmis 2012

    • Hoe ik All-You-Need-is-Love vond? Er zaten hele mooie “verhalen” tussen waarbij ik een traantje weg pinkte. Hoe vond jij het?

    • Hee Aukje, dank je voor je reactie. Ik kan de link voor het kerstmuziekje niet openen.
      Kun je me de titel noemen dan zoek ik het op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.