***Voor later..

 

Lieve beste Majesteit,

Ik heb ergens op zolder een fossiel liggen. Zo’n stukje steen met de afdruk van een klein varentje…een versteend varentje op steen. Ik vind het nog altijd indrukwekkend. Een teken van een vroeger leven. Hoe is het mogelijk hé? Ook verbaas ik me over grottekeningen. Een nalatenschap van oermensen. En heel soms vind iemand een gouden munt uit de tijd van……heel heel vroeger…uit de tijd van ridders. Dan bedoel ik niet die mensen die op Koninginnedag een lintje hebben gekregen in de orde van Oranje Nassau. Nee echte ridders in ijzeren harnassen en met een ijzeren blik. Zo’n stoer ijzeren helm met een rode of blauwe kippenpluim erop.

In deze tijd worden er nog wel opgravingen gedaan, maar dan is het meestal een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog of een urn uit een urnenveld of een speerpunt. Alles wordt in kaart gebracht door archeologen.

De kalender van de Maja’s liep tot 21-12-2012. Ik dacht vorige week nog “we hebben nog geen recente wintervaste waterbestendige tekeningen klaar”. Ook hebben we geen nieuwe fossielen anno 2012. Hopelijk gaat deze wereld nog 1000-den jaren verder….dan zullen we toch iets moeten verzinnen voor onze oer-nakomelingen dacht ik zo. Onze nakomers willen later vast weten wie wij waren en wat wij deden. Dat wij niet van de aap afstammen. Ik kan wat scherven van een oude theepot met rozenmotief begraven. En een kwartje met de afbeelding van het hoofd van Uw moeder prinses Juliana erop. Een dubbeltje met Uw oma Wilhelmina, en een gulden met een afbeelding van het hoofd van U erop. Dan hebben ze alvast de drie-geslachten bij mekaar. Alle drie de muntstukken doe ik in een mok van Paddingtonbeer. Dan heb ik mijn bijdrage gedaan.

Toen ik vanmiddag ging wandelen zag ik een rare bijdrage in het veld liggen. Een halve schoenzool, maatje 45/46 schat ik zo. Dat is natuurlijk weer heel originail. Dan weten ze dat er grote mannenvoeten waren. En er lagen tig lege blikjes, hopelijk zullen die tegen toekomsttijd wel opgehaald of “opgeroest” zijn.

Majesteit, Ik heb mijn  nachtpon al aan en mijn tanden zijn gepoetst. Ik wens U een fijne nachtrust, welterusten. Doeiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

2 reacties op “***Voor later..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.