**Geen bekeuring, slecht voor de schatkist

Lieve beste majesteit,

Eigenlijk vind ik me zelf best braaf in het verkeer. Ik probeer op de snelheid te letten zodat de politieagent niet boos op me is. Ik doe de veiligheidsgordel om voor mijn eigen veiligheid en voor mijn beurs want de politieagent kijkt boos als ik de gordel niet om heb. En aan wildplassen doe ik al helemaal niet…. Altijd netjes en rustig…. behalve bij hoge nood…dan kan het wel wat wild overkomen. Alles alles, alles, zodat de agent niet boos op me word.

Maar toen ik vanochtend de krant open sloeg bleef mijn boterham bijna steken in de keel. De politieagenten willen een betere CAO, en terecht. De politiebaas/het kabinet doen hier vast moeilijk over, want de politieagenten gaan actie voeren omdat er niets gebeurd mbt de CAO. Ze delen daarom geen bekeuringen uit bij lichte overtredingen zoals te snel rijden, rijden zonder gordel en voor wildplassen. Iedereen kan nu helemaal wild gaan plassen zonder hier een bekeuring voor te krijgen. Maar de politiebaas en minister van Financiën Dijsselbloem zijn daar niet blij mee. De minister vind het niet verstandig om minder bekeuringen uit te schrijven stond in de krant, neehee want dat is een fikse strop voor de schatkist.

Nogmaals, geen bekeuringen uitdelen betekend dat er niet veel centen in de schatkist komt. In 2008 was er ook al een actie, en daardoor kwam er 650,000 euro per dag minder in de schatkist. Ik herhaal: 650.000 euro per dag minder in de schatkist voor lichte overtredingen. Aangezien de boetes nu veel duurder zijn dan in 2008 loopt de schatkist nog veel en veel meer tonnen mis…. elke dag weer.

De politiebaas wil misschien helemaal niet dat ik netjes rijd, de gordel om doe, of braaf plas omdat het geen geld in het laatje brengt….of hoe ziet U dat?

De agenten streven voor een betere CAO. Dat is hun goed recht. Als mensen bekeurd worden omdat ze achter een struik een plasje plegen…wat kost het dan als een politiebaas niet goed voor zijn personeel zorgt?

Ik vind het wel erg veel geld voor lichte overtredingen. 650.000 euro per dag in 2008 terwijl de bekeuringen nu absurd hoog zijn geworden. Misschien komt er nu wel 980.000 euro per dag minder in de schatkist.

Als de mensen die ietsjes te hard reden, aan wildplassen deden, of geen autogordel om hadden op één en dezelfde dag, met elkaar afspreken om dit bedrag nogmaals te betalen, maar dan op één gezamenlijke rekening te zetten, dan zouden ze op één dag een landhuis kunnen kopen…of tien vakantiehuisjes in een recreatiepark, en ieder zou er een weekend, midweek of week kunnen verblijven, en tevens met z’n allen onderhouden.

Zoveel geld dus.

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.