*De boeren in DWDD

Majesteit,

Ik zag dat ik deze brief nog niet had gepost. Dus hier komt die, want bij deze wil ik mijn mening geven over de afleveringen van Boer-zoekt-vrouw , en hun bezoek aan DWDD

De Boeren bij DWDD: 23 maart 2015:

Geert zou nu ritalin nemen speciaal voor Hetty schreef iemand. Geert heeft in de afleveringen zo vaak gezegd dat hij ADHD heeft, en dat hij soms erg druk in het hoofd is, dat ik denk dat het misschien ook wel goed voor hem zelf kan zijn want het lijkt me niet altijd zo makkelijk voor een ADHD’er-zelf. En wat mooi dat Hetty in DWDD zei dat het “goede Geert” moest zijn in plaats van geile geert.
Ik had echt te doen met Geert, ik meende iets van tranen in zijn ogen te zien.

ADHD is geen modeverschijnsel. Ik vind dat Geert toch een beetje in bescherming genomen had moeten worden. Als iemand voor de camera moet verschijnen word zijn neus en wangen gepoederd. Haartjes gekamd, stropdas recht getrokken. In Boer-zoekt-vrouw moet toch een soort natuurlijke omgang plaats vinden, prima, dus geen stropdas om de nek, maar modder aan de laarzen. Maar als iemand zich zelf voor schut gaat zetten zonder dat hij de echte gevolgen kan overzien…dan moet daarop worden gewezen. Het is een volwassen kerel, geniet van alle aandacht en van de dames, hij ziet er niks kwaads in als hij ze” beknuffelt” en ruikt, de dames genoten ook van de aandacht, dus geen belletje wat hem wakker rinkelde om na te denken over mogelijke gevolgen want alles in Boer-zoekt-vrouw word onder een vergrootglas gelegd en aangedikt. Feit is wel dat we in eens ná de eerste “slordige afleveringen” toch de serieuze kant van Geert kregen te zien, het lijkt een doodgoeie kerel, en die kwaliteiten heeft hij al die anderen keren ook vast en zeker gehad. Een goede combinatie, en dan had men kunnen merken dat het een kwajong is met kwajonge-streken, de liefde voor zijn overleden vrouw, met het hart op de goede plaats, in plaats van het type “alleen maar de ouwe snoeperd” wat volgens mij de kijkcijfers moesten opschroeven.

Yvon Jaspers zei tegen Mathijs “kom niet aan Geert”. De negatieve stroom rondom Geert kwam door de kijker en de media zei Yvon. Dat vind ik wel wat hypocriet.

Feit is wel dat wat hij zei én deed ook uitgezonden is, maar het werd wel allemaal extra aangedikt en alleen maar die beelden uitgezonden waardoor een vertekend beeld is ontstaan. In het begin lieten ze ook maar alleen die “lustige” beelden zien terwijl Geert zoveel meer was.

Net zoals een paar jaren geleden bij boer Wietse die we alleen maar “uh…” zagen zeggen, en achteraf blijkt dat hij echt wel grappig en spraakzaam was maar dat zag de kijker bijna nooit.

De cameraploeg stond boven op de overloop te wachten toen Geert naar boven kwam om de dames welterusten te “zoenen”. Ik denk eerder dat het is afgesproken “als jij nou te trap omhoog komt en de kamer opgaat”, want waarom anders staat die ploeg bij de slaapkamerdeur te wachten. En waarom kan de cameraploeg Geert filmen terwijl hij slaapt op de hotelkamer op de dag van de speeddates?

Ik vind dat hij tegen zich zelf in bescherming genomen had moeten worden. Yvon moet nou niet de kijker en de media de schuld toeschuiven. Als zij had gewild dat hij niet zo negatief werd afgeschilderd dan had “zij én haar ploeg” als eerste dit kunnen inperken en ook andere leuke dingen laten zien.

stukje over ADHD:ADHD-ers hebben meerdere problemen, een daarvan is impulsiviteit. Zie hier onderen: Impulsiviteit en heftige emotionele uitbarstingen
Kinderen en volwassenen met ADHD handelen vóór ze denken. Ze doen onbezonnen dingen. Ze vallen mensen in de rede, flappen dingen eruit, geven antwoord voordat de vraag helemaal is gesteld en dringen voor zonder dit in de gaten te hebben.

Ik zie dat gesprek tussen Hetty en Geert helemaal niet van het type “sexgericht vragenstellen”, maar wel “belangstellend vragen stellen” naar haar huwelijk dat voorbij is terwijl Hetty dacht dat ze gelukkig getrouwd was. Op de mond een zoen krijgen (behalve van kids en partner) hou ik niet van, maar ik heb het wel eens meer mee gemaakt dat mensen het doen zonder kwaaie bedoelingen.

In DWDD liet Mathijs een lucky-tv-filmpje zien met titel “geile geert’ terwijl ze net te voren vertelden dat hij het erg vond. oké hij kon er om lachen behalve het filmpje met zijn hondje. Maar dat filmpje van geile geert was niet prettig voor iemand die onder die naam gebukt gaat. Hij lachte wel maar daarna zag je glazige ogen. Ik had met hem te doen.

De laatste Lucky-tv-filmpjes vind ik sowiezo niets meer aan. Lucky in het Nederlands betekend : “Met geluk” Mazzel. Lucky in het Engels betekend “gelukkig”, geluksbrengend en/of boffen. Lucky-Tv-filmpjes over Boer-zoekt-vrouw zijn alles behalve mazzel of geluksbrengend.

Puntjes omhoog? Ja dat is gewoon domme praat van iemand die grappig wil zijn. Ik denk dat hij verder ook wel werd aangemoedigd, net zoals de cameraploeg al klaar stond naast de slaapkamerdeur als Geert de trap oploopt om de dames een nachtzoen te geven.

De één- en twee-persoonskamers tijdens de citytrip. Velen vonden het vreemd dat Theo en Nancy aparte kamers namen. Ik vroeg me hier af of ik soms ouwerwets was, want je duikt toch niet in het bed van iemand die je maar net een week kent. Nu Theo en Nancy gewoon als vrienden verder gaan vind ik het helemaal prima dat ze niet samen dat bed gedeeld hebben. En hadden velen niet gehoopt dat in huize Bertie de “vlam in de pan” sloeg bij de andere dames-onderling omdat er verder niks gebeurde?

ps. Oja Rimke was in DWDD niet aanwezig, maar de zondag ervoor wel.Bij DWDD zag ik ook de beelden van de zondag ervoor, bij Yvon op gesprek, Rimke naast Tom op de bank en ook daar zag ik verdriet. Ze hield zich sterk. Zal Tom bindingsangst hebben?.

Ik vond Esther en Bertie heel goed en mooi uitzien. Geweldig!

Theo en Nancy: Toen ik ze gisteren op tv zag en het over de ‘behoefte naar aandacht’ ging, dacht ik wel “mens-Nancy”, de andere dames van Theo zijn vertrokken omdat hij teveel aandacht aan jou schonk in plaats van de aandacht te verdelen. Ik kon vanaf mijn bank in de huiskamer zien dat hij voor jou ging en voor niemand anders. Dus die dames die erbij waren zijn afgehaakt omdat ze de uitkomst al wisten….Daarbij gaat het ons niets aan of Theo meer moet of meer wil SMS’sen of bellen.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.