**Niesbuien, en bril Elton

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Dee’z week was het vijftig jaar geleden dat U samen met U grote liefde Claus van Amsberg op de foto ging. Dat was vast heel romantisch hé. Behalve de verontwaardiging van het volk omdat hij van Duitse kom-af was. Dat deed veel stof doen opwaaien.  Maar hij werd toch gauw geliefd.

Even iets minder-romantisch…..Het kan zijn dat U vandaag wat last heeft van niesbuien omdat het buiten wat stoffig is. De tuinmeubels en de Gouden Koets kunnen bedekt raken onder een dun stoffig laagje. Mijn excuses, ik ben aan de grote schoonmaak. Veel stof vloog richting kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche meende ik op de buien radar te zien. Gisteravond zag ik op Tv dat U heel goed ramen kon wassen tijdens de vrijwilligersdag, Gelukkig maar, want U heeft veel ramen om naar buiten te kijken. Vooral nu het zo’n zonnig weertje is. Wat verschrikkelijk erg dat er alweer mensen in de thuiszorg ontslagen worden.

Heeft U het al gehoord …iets anders dat een hoop stof doet opwaaien…. de roze hartjesbril van Elton John die gestolen is. Zomaar foetsie. Hij had hem zelf niet meer in gebruik, want hij was nu van iemand anders, en lag ergens tentoongesteld in een museum in Memphis. Dan kunnen mensen naar de bril gaan kijken en zeggen “hee dat is de roze hartvormige bril van Elton John”. Daarna gaan ze weer naar huis en vertellen tegen de buurvrouw “we hebben de bril van Elton John gezien, live”. Maar nu ligt de roze hartvormige bril niet meer op de plaats. Ontvreemd? Wie doet nou zoiets? De bril was verzekerd voor 2000 dollar…jawel drie nullen achter de twee..De dader riskeert een gevangenisstraf van 2 tot 12 jaar….Ik heb het nogmaals nagelezen en er stond toch echt “twee tot twaalf jaar gevangenisstraf” voor het stelen van een roze hartvormige bril. Een tweedehandse bril nog wel. Hoe komt men aan het aantal van twee tot twaalf jaar? Wie krijgt er twee jaar en waarom een ander twaalf jaar voor die zelfde bril? Elton heeft veel brillen maar uitgerekend die roze word gestolen. In ieder geval, ik was het niet…..nee ik heb een alibi want ik was in Limburg en niet in een ‘rock en soul’ museum in Memphis.

Welterusten. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.