– Angela Merkel

Lieve beste majesteit,

Ik vond het beschamend dat géén westerse leiders bij de parade van het bevrijdingsfeest in Rusland aanwezig waren, terwijl ze veel te danken hebben aan Rusland in de WOII, ze speelde een heel belangrijke rol bij de bevrijding. Rusland heeft de meeste slachtoffers gehad, 20 miljoen mensenlevens in het gevecht tegen de nazi’s, “het land van Angela Merkel”. En ons land dat elk jaar bevrijdingsdag viert met “een plechtige kranslegging” en serieuze blikken….herdenkt dan niet de slachtoffers van de bevrijders……als men elk jaar ’terug in de tijd gaat’ om stil te staan bij de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, hoort het er ook bij dat je weet aan wie je die bevrijding mede te danken hebt.

Rusland was begin dit jaar niet uitgenodigd bij de herdenking van de bevrijding van Auschwitz, terwijl Rusland Auschwitz bevrijdde. Maar de Duitse president Joachim Gauck was er wel. Natuurlijk is het Duitsland niet meer het Duitsland van toen en ‘het Duitse volk van nu’ (en vast ook velen van toen) kunnen er niets aan doen….,maar men staat toch stil bij wat er gebeurd is in de WOII…..en dat dit nooit meer mag gebeuren. Ook vind ik het zwaar ongepast voor de veteranen en nabestaanden om op zo’n herdenking het Duitse volkslied te laten horen.

Eergisteren las ik dat de Duitse Angela Merkel een krans ging leggen met Poetin. Ze ging ook praten met Poetin over de “onenigheid”. Hier onderen het nieuwsbericht:

——————————————————————————————————————–

RTL nieuws
10 mei 2015 14:32
Merkel en Poetin leggen een krans in Moskou

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Russische president Vladimir Poetin hebben vandaag gezamenlijk een krans gelegd bij het Graf van de Onbekende Soldaat in Moskou voor de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de ceremonie klonk het Duitse en Russische volkslied en een begrafenismars. Na de kranslegging maakten Merkel en Poetin een wandeling door de Alexandertuin in het Kremlin.

Rusland herdenkt deze dagen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de overwinning op nazi-Duitsland. Vrijdag vond een grote militaire parade plaats op het Rode Plein in Moskou. Veel westerse politici hebben dit jaar de overwinningsparade geboycot. Ook Merkel was niet aanwezig bij de parade. Zij reisde pas vandaag naar Moskou.

Merkel is ook in Moskou om de crisis in de Oekraïne te bespreken.
De bondskanselier benadrukte zondag de noodzaak om ‘moeilijke situaties’ met vreedzame en diplomatieke middelen op te lossen. Poetin pleitte daarna voor een snelle oplossing voor de ‘problemen’ tussen Rusland en Duitsland.

Merkel noemde de annexatie van de Krim door Rusland ‘een tegenslag’ in de samenwerking tussen Rusland en Duitsland en een ,,bedreiging voor de vrede in Europa”. Poetin erkende dat de Russisch-Duitse betrekkingen betere tijden hebben gekend, maar benadrukte wel de vriendschap tussen Duitsland en Rusland. Ook hij zei een vreedzame oplossing te willen. Volgens de Russische president boekt het vredesproces in het oosten van Oekraïne ‘ondanks de problemen’ vooruitgang.
RTL Nieuws / ANP

——————————————————————————————————————

reactie missie M.:Egaal of Poetin een karaktertrek heeft wat ons wel of niet aanstaat, egaal of hij met ontbloot bovenlijf door het bos loopt, of een domme berenmuts draagt.Hij zal niet de mooiste karaktertrekken hebben, of de charmantste glimlach, maar er was een grootste herdenking van het einde van de tweede Wereldoorlog, En de westerse leiders hadden die overwinningsparade geboycot. Nederland heeft hééééél veel te danken aan Rusland mbt de bevrijding in de WOII maar men gaat niet. De enige die gaat is een Duitse, en zij gaat een dag later om heel ‘oprecht’ (?) een krans te leggen, maar meer nog om over “haar deal” te praten. Uitgerekend op zo’n gevoelige dag als Rusland 20 miljoen mensenlevens herdenkt.

Waarom grijpt Angela “dodenherdenking” aan om met Poetin te praten over “als jij niet doet wat ik wil dan word het geen vrede” -verhaaltje. Waarom aast zij zo op de Krim? Heeft de strijd om Oekraïne nog niet genoeg mensenlevens gekost? Ze vinden dat de Krim bij Oekraïne hoort….De Krim hoorde tot 1954 bij Rusland tot dat een president het cadeau gaf aan zijn geboorteland Oekraïne. Mag iemand een land cadeau geven? Ik vind van niet. Als dat wel mag, dan mag iemand het vast ook soeverein verklaren? Het eiland is soeverein verklaard door Poetin….en ook al zegt 95% van de Krim’se bevolking dat ze bij Rusland willen horen.Toch zal en moet de Krim bij Oekraïne horen. Waarom??

NOS Nieuwsbericht: 03-03-2014:….Ook economisch is de Krim voor Oekraïne van belang. Het schiereiland leeft van de landbouw en het toerisme. In de zomer liggen de stranden bij Jalta vol. En in 2010 deden 118 cruiseschepen havens op de Krim aan – dat is goed verdienen.

Eerst is met man en macht geprobeerd de Olympische spelen te boycotten vanwege de schandalige anti-homowet (terwijl de leiders die deze boycot uitspraken hand in hand gaan met wereldleiders met nog een veel ergere anti-homowet). Toen werd het gegooid op landje-pik van de Krim, terwijl Guy-Verhofstadt-uit-Brussel even van te voren (in het voorjaar 2014) in Kiev via een tolk het volk toeroept om het gevecht-voor-de-EU te vechten en niet op te geven tot dat ze gewonnen hadden. De wettig gekozen pro-Rus president is moeten vluchten en de EU vond het best. Heel toevallig word er een pro-EU president gekozen. De plaatselijke snoepjesfabrikant….die niet kan wachten om met Guy in zee te gaan. Terwijl de roepende-wereldleider Obama op de foto hand in hand staat met een wereldleider die al jáááááren aan landje-pik doet. En dan de verschrikkelijke ramp met de MH17. Weer gaan alle vingers richting Poetin. Terwijl onze leiders wisten van het gevaar en niets deden met die belangrijke informatie.

ja ja de dader is de dader want hij heeft geschoten. Foute boel natuurlijk. Maar als je duidelijke waarschuwingen krijgt dat er bv. mijnen liggen op een tennisveldje, weet ik zeker dat men daar niet gaat tennissen als men op de hoogte is van de mijnen….terwijl diegene die de mijnen gelegd heeft zonder meer de dader is. Punt. Erger word het als iemand weet dat er mijnen liggen, maar niks zegt tegen de tennissers.

Doei.

©missie M.



 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.