*** Plassen in Keulen

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik weet niet of U deze zomer van plan zijt om een uitstapje naar Keulen te maken, want dan wil ik U even vertellen wat ik pas geleden heb gelezen in de krant.

Mannen mogen gratis plassen in de nieuwe openbare toiletten van Keulen en vrouwen moeten in die zelfde nieuwe openbare toiletten ….dus zelfde toiletten maar wel een andere deur. De deur met het dametje erop…..0,50 cent betalen omdat….nu komt het….”omdat het betalingsgedrag van de mannen buitengewoon slecht is”. Als de man moet betalen gaat hij naar de dichts bijzijnde boom zegt woordvoerder Ulrike Wilms. De stad Keulen heeft “een groot wildplassersprobleem”.

Ze doen het erom…ze vragen er om hé….Ik kan ook best goed wildplassen achter een dikke vol-in-bloei-staande struik ergens in de tuin bij een mooi Schloss …achter “der alte turm” als het moet. Liever ga ik naar ‘das clo’.  Ik zou de toilettenfrau ook buitengewoon slecht kunnen betalen. Nee daar gaat het niet om, het gaat om het principe…alleen omdat dames niet zo makkelijk tegen een boom aan gaan staan…en zich fatsoenlijk gedragen met plasgedrag… mogen ze toch niet de dupe worden of gediscrimineerd worden!!

Normaal tarief voor een plasje of boodschap is 0,25 cent. De dames betalen nu dus dubbel….en ze gaan vast vaker naar het toilet dan de heren. Dat tikt door. Heren gratis? Ammahoela. De dames betalen voor hen mee. Dan moeten we op de huishoudbeurs en reisbureaus én vooral in de wachtkamer bij de huisarts flyers verspreiden speciaal voor dames, met het advies dat de dames aan hun man “heb jij kleingeld voor het toilet?” vragen als ze in Keulen zijn. Nee dat is ook niet de juiste oplossing.

Heel misschien is 0,25 cent ouderwets geworden. …..maar het zijn wel eurocenten en geen guldencenten. Ik kan een snor opplakken en heel zware stem opzetten. Dan zeg ik op mijn duisterste stemgeluid: “Guten Tag liebe toilettefrau”. Dan doe ik de gratis plas, en als ik mijn rokje omlaag heb gedaan (ah nee, rokje en snor gaan niet altijd samen…behalve bij het songfestival), de handen heb gewassen, zeg ik “Schöne tag nog liebe toilettenfrau”  oder toilettenherr als het een herr is, “Auf wiedersehen und tschüss”…….en als ik weer buiten sta doe ik de snor snel verwijderen. Maar…….Bij nader inzien vind ik dat toilettengeldfraude…en zo’n snor is duurder dan 0,50. Na een aantal bezoeken heb ik het er wel weer uit verdiend…maar nee het is niet de ideale oplossing.

Heren die aan wildplassen doen moeten minimaal € 1,00 betalen plus een hoop aan administratiekosten als U het mij vraagt. Plus reinigingskostenbelasting……En een schoteltje bij elke wildplasboom, met een plasticbordje waarop staat: “plassen 0,50”  voor de plantsoenendienst.

Majesteit, Als U toevallig binnenkort naar Keulen gaat, wilt U dan aan “Das Rathaus” in Keulen een bezoekje brengen, en “met de deur in haus vallen” met de vraag: “Zo zo, wat gaan we nou krijgen? Heren mogen gratis plassen en de dames moeten betalen voor een plasje? Kan dat zomaar?”.

Dank U. Ik hoor het wel wat het antwoord hierop was.

Welterusten,

©missie M.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.