**26 kraaien afgeschoten voor 23.600 euro

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

…..zucht….pufff..wapper wapper….Majesteit, Ik zit hier met de krant te zwaaien zodat ik weer een beetje bij kom….E.H.B.O moest ik bij mezelf toepassen, het kwam door iets wat ik las in de krant van vandaag.

Gaat U maar beter even zitten met een kussentje in Uw rug….en een nat washandje bij de hand. Nee leg dat washandje maar alvast op uw voorhoofd want ik ga het U nu vertellen wat ik las.

Ik las dat het vangen en  afschieten van 26 kraaien in Hoek van Holland de NVWA (de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) tot nu toe 23,600 euro heeft gekost. Volgens Duke Faunabeheer die de “bestrijdingsactie” uitvoert zijn er nog vijf huiskraaien in leven. Daarom schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma “De operatie is nog niet voltooid” als antwoord op schriftelijke vragen van de partij voor de Dieren.

Want vorig jaar had de Raad van State bepaald dat de groep van ongeveer 30 Indische huiskraaien moeten worden gevangen en uitgeroeid. Whaaahaaaa…Huilie huilie Huilie…zoveel geld voor het doden van 26 kraaien en dan nog niet klaar zijn omdat er nog vijf kraaien in levende lijve rondvliegen. Dat is ongeveer 1000 euro per kraai wat tot nu toe betaald is. Wat kost één kogeltje voor een windbuks? Of een steentje in een katapult?

Misschien doet de Flitsmacht het (als oefening) voor minder.

Moeten we die Indische kraai zo nodig uitroeien? Eenmaal uitgeroeid is uitgeroeid…dat moeten we wel beseffen hé Majesteit.

Jaaahaa zegt de provincie Zuid-Holland, “die beestjes moeten worden uitgeroeid” …. echt waar, dat stond in onze krant. Niet “Minder-Minder-Minder” maar “dood-dood-dood”……. omdat ze….nou let op…omdat ze niet thuis horen in Nederland. De Indische kraai is een invasieve exoot, wat wil zeggen dat het dier door mensen (Zo’n 25 vogels zijn ongeveer 20 jaar geleden met een schip vanuit Egypte mee gevaren naar de badplaats in Hoek van Holland…zegt het verhaal in de krant) hier naar toe is gebracht. De vogel hoort vooral thuis in Azië. Ze hebben zich dus niet flink voortgeplant in die 20 jaar maar ze zouden voor overlast zorgen, “ze zouden een gevaar zijn voor andere vogels en zelfs mensen lastig vallen door patat uit hun bakjes te pikken”.

De NVWA is niet over één nacht ijs gegaan, want ze hebben eerst bekeken of er mogelijkheid was om de vogels op te vangen, maar dat koste 40.000 euro. U leest het goed. 40.000 euro voor 31 vogels. Vogels die zelf kunnen eten en schijten. Waarom sluiten we ook alweer de verzorgingstehuizen? Bezuinigingen! Wat kost een grote volière voor 26 (inmiddels dode) plus 5 (nog levende) kraaien? Ik zag grote papegaai- of duiven-kooien voor 89,95 euro per stuk….laten we die een stuk groter maken ….ongeveer 100 euro per stuk….en twee vogels per kooi…..dan was het bedrag voor 15 kooien nog goedkoper dan de kogeltjes van een windbuks….of beter nog, laat “de mens” die vogels terug brengen waar ze thuis horen.

Dat laatste stoort me ook enorm…”uitroeien omdat ze niet thuis horen in Nederland”. Majesteit, Ik zie elke dag mensen door de Nederlandse straten lopen die echt niet zo bruin zijn geworden van de Nederlandse zon. En deze mensen krijgen veel meer dan een bakje water met een bakje zaadjes en zo nu en dan een patatje in Hoek van Holland. De vogels  hebben wel smaak, want ik moet toegeven dat de frietjes in Hoek van Holland ook echt lekker zijn.

Doei.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.