*Queen Elizabeth

Lieve beste majesteit,

Ik loop achter met mijn brieven,mijn excuses.

In onze krant van 25 juni stond dat Queen Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip de dag ervoor voor een driedaags staatsbezoek in Duitsland waren. Berlijn, Frankfurt en zo. Het vijfde Staatsbezoek waarvan het eerste Staatsbezoek precies 50 jaar geleden was. Ze werden begroet met 21 saluutschoten…ik snap het niet zo goed met die saluutschoten…waarom 21? Waarom saluutschoten? Enfin en ze werd toen onder politie-escorte naar Hotel Adlon begeleid.

Een dag later las ik in de krant dat er in Londen ophef was ontstaan over de toespraak van Queen Elizabeth tijdens het Staatsbanket in Duitsland. Buckingham Palace moest ontkennen dat de Queen lobbyt tegen een Brits vertrek uit de Europese Unie. Want tijdens het banket deed ze een toespraak met deze woorden: “We weten dat verdeeldheid in Europa gevaarlijk is en dat we moeten werken om ons daartegen te wapenen, zowel in het westen, als het oosten van ons continent”, Aldus de queen.  In slot Belleveu zei ze wel dat ze er alle vertrouwen in had dat ook de komende jaren Duitsland en Groot-Brittanië zullen blijven samenwerken. Want de Duitse president Joachim Gauck ging directer in op pogingen in het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten. Hij zei “De Europese Unie heeft Groot Brittanië nodig”.

Nou weet ik dat er verschil is in Verenigd Koninkrijk en Groot Brittanië.

Maar wat spannend hé met Griekenland/Grexit. Ik ben zeer benieuwd. Uw zoon, onze koning zal het nog wel veel spannender vinden, want als Griekenland uit de euro stapt , dan keldert de waarde van de Griekse vakantievilla van onze koning.

Maar nu ga ik slapen. Ik wens U een fijne nachtrust.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.