*nieuwjaarsreceptie,dikke salarissen, bezuinigingen en onze kip.

 

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat U ,samen met prinses Margriet en meester Pieter van Vollenhoven, prins Willem A. en Maxima, dinsdag honderden gasten op bezoek had voor de traditionele nieuwjaarsreceptie in het paleis op de Dam te Amsterdam. Én gisteren waren het buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties die op bezoek waren. Wel wat laat voor een nieuwjaarsreceptie…en dan in deze bezuinigingstijd…maar, t’is Uw feestje.

Ook las ik dat de salarissen van de ministers niet meer openbaar gemaakt worden. Minister Plasterk heeft dat bekend gemaakt nadat er een bericht in het AD was geplaatst omdat sommige ministers meer verdienen dan de €193.000 euro per jaar. Volgens minister Plasterk voldoen de ministers aan de nieuwe Wet normering topinkomens, namelijk 187.000 per jaar. Daarbij is geen rekening gehouden met de onkostenvergoedingen (dienstauto’s, extraatjes, woonkosten, pensioenen, beveiligde auto’s..)

Oja en op de zelfde bladzijde staat een piepklein artikeltje dat Gemeenten een financiële tegenvaller op hun dak krijgen. Uit voorlopige berekeningen blijkt dat het om MINIMAAL 100 miljoen euro gaat dat ze minder krijgen….Zeg Halloooooh Minister Plasterk, hier is vast ook geen rekening gehouden met de onkosten neem ik aan.

en ernaast een heel groot artikel dat gaat over de onzekerheid of de kip nog wel halal is:

….Alle Europese slachterijen die pluimvee vóór de slacht door een waterbad met stroom voeren moeten de stroomfrequentie verhogen. Dit om te garanderen dat de dieren door de grotere schok bewusteloos blijven tijdens de slacht….volgens de islamitische geleerden is de kip dan meteen ‘morsdood’ en dan is de kip niet meer halal…..

snik snik

…handtekeningen van oa de voorzitter van de Vereniging Imams Nederland en een sjeik van de raad van islamitische schriftgeleerden Nederland. Veel Imams hebben afgelopen vrijdag in hun preek de achterban opgeroepen kritisch door te vragen of de kip voldoet aan het halalprincipe….zegt Yassin Elforkani van het Contactorgaan moslims en overheid (CMO). Iedereen waarschuwt elkaar….ze moeten levend worden geslacht…..De slachterijen en boerderijen die onverdoofd slachten kunnen de grote groep moslimgroep niet voeden. Hun handwerk waarbij iedere kip in de richting van Mekka de keel wordt doorgesneden is voor grote producenten onbegonnen werk….

Het zijn westerse kippen die wellicht niet eens weten waar Mekka ligt…nog nooit een landkaart hebben bekeken. Die kip heeft vast geen zin om door een bad met stroom te lopen. Het gevoel te krijgen dat ze door de bliksem getroffen worden…..op een wijze waar  de haren veren van omhoog gaan. Net genoeg stroom om er niet door te sterven of te ontploffen. Dat is toch martelen als U het mij vraagt. En dan krijgen wij op de tv-reclame beelden te zien van een plofkip…met de naam van de supermarkten die ze verkopen. De plofkip…..Dat is dus geen kip die door dat bad met stroom heeft gelopen, en ook geen bad met stromend water…maar een kip die teveel eten kreeg en te weinig beweging. Hoe noemen we dan een kip die door een waterbad met stroom moet gaan? ‘Martelkip’ lijkt me een gepast woord. Hier word de super niet bekend gemaakt, ook geen reclamebeelden van getoond. Het enige waar men vragen over heeft is of de martelkip wel halal is. Ik stop nu met dat artikel verder te lezen.Ik ga maar beter naar Marianne Thieme schrijven.

doei.

©missie M.

 

2 reacties op “*nieuwjaarsreceptie,dikke salarissen, bezuinigingen en onze kip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.