** Porseleinen servies

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag las ik in de krant de zwarte letters: “Brussel: Europese diplomaten willen eigen servies.  Ik schoot even in de lach. Was dit de humorbladzijde? Was dit een of andere sluikreclame van Ikea of Blokker? Nee het was “buitenland kort”.

De diplomatieke dienst van de Europese Unie wil een eigen servies voor banketten (lekker woord) en diners. Was het maar een reclame van de Ikea, want het servies dat de diplomatieke dienst wil kost erg veel geld. Ik citeer nu een deel uit het artikel…want ik zou het zelf niet kunnen verzinnen.

“Het mogelijke prijskaartje: 1,5 tot 3 miljoen euro. De aanbesteding begint vandaag”. Het tafelzilver voor de zogenoemde Europese Dienst voor Extern Optreden is begroot op zo’n twee miljoen euro. Maar ook voor het porseleinen servies (550.000 euro) is topkwaliteit vereist: Geschikt voor de vaatwasser en bestand tegen verkleuring. Op elk stuk moet het Europese logo van twaalf sterren in goud prijken.

“Het mogelijke prijskaartje” is 1,5 tot 3 miljoen? Mogelijk? Hoezo mogelijk? Het is niet mogelijk als U het mij vraagt. En dan het “1,5 tot 3 miljoen” dat is een verschil van 1,5 miljoen euro. Dat is niet een kopje en schoteltje meer of minder. De slager vraagt wel eens: “mag het ietsjes meer zijn?” Maar dan gaat het nog niet eens over een half onsje gehakt. Nooit over 1,5 tot 3  kilo gehakt.. Hoeveel delig is dat servies? Dat vraag ik omdat op elk serviesdeel het logo in goud moet staan. Hoeveel karaat goud? Ik moet er niet aan denken dat een kopje of schoteltje kapot valt. Zelfs als een hoopje-scherven is het kopje nog te duur met dat goud op de scherven. Heeft de Europese Unie in Brussel geen broekriem om aan te trekken? Wel zat geld voor porselein maar niet voor de oudere hulpbehoevende? Enne’h hoezo porselein voor diners en banketten? Ik heb nog wat kopjes en schoteltjes in de kast staan die ze mogen lenen. U of Uw zoon heeft een mooi servies voor banketten…dan heeft de koning van België dat vast ook. Voor die ene keer dat er een banket word gegeven. Offe hoeveel banketten moeten gegeven worden? Porselein-Uitleen vind ik best een goede optie. En er is niets mis met het servies (waar de zalm als lunch op geserveerd word) op onderstaand filmpje?

http://www.dumpert.nl/embed/6548966/338451b8/

Ik wens U een rustige nachtrust zonder al te veel woelen en draaien. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.