** Sylvie en Momo, Rafaël en Sabia

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Elke dag lees ik de krant.

Ik las één bericht over de eenkindpolitiek in China. China overweegt om na 35 jaar een streep te zetten  door de sinds 1980 ingevoerde één-kindpolitiek. Tegen het eind van dit jaar wil China een maatregel in voeren dat ouders toe staat om een tweede kind te krijgen.

Ik las één bericht over de zomerrooster-maatregel in Noord-Korea. Arbeiders en leerlingen in Noord-Korea moeten deze week al heel vroeg uit de veren omdat scholen en bedrijven drie uur eerder beginnen vanwege de hittegolf.  In deze maand is de gemiddelde temperatuur 29 graden en de luchtvochtigheid erg hoog. Sambok. Het zomerrooster is problematisch voor kinderen zei een Noord-Koreaan. Want kleine kinderen moeten zich zelfs om 04.00 klaar maken om naar school te gaan.

In Duitsland wil het bisdom 3,9 miljoen schadevergoeding van de inmiddels vertrokken pronkbisschop Franz-Peter Tebartz-van Elst. De renovatie en nieuwbouw van zijn residentie koste niet 5,5 miljoen maar 31 miljoen euro. Een piepklein bericht heb ik er over gelezen.

In het Verenigd Koninkrijk is opwinding ontstaan na een familiefilmpje waarop de huidige Queen Elizabeth op 7 jarige leeftijd samen met haar moeder, de latere Queen-Mom, de Hitlergroet bracht. Hoe prins Edward, die in 1936 even koning Edward III was, sympathiseerde met de nazi’s.Twee berichten. Een in de krant en een op internet.

____________________________________________________________________

Voor alle duidelijkheid heb ik hier boven een streep getrokken. Waar ik wel meer dan één berichten over lees of zie of hoor…..meer dan nodig. Is over de breuk tussen de ex van Sylvie, Rafaël van de Vaart en de ex-vrouw van die ene voetballer, Sabia. moeder van drie kinderen uit twee eerdere relaties. En nu in verwachting van een kind van Rafael. Spannend genoeg om nieuwsberichten over te plaatsen? Is de relatie uit of toch niet. En bijna elke dag zie, lees of hoor ik een bericht met meer dan één foto  van Silvie ,de ex van Rafaël en haar vriend Momo. Ik vroeg me af “wie heet er nou Momo?” Dat vind ik een naam voor een marmot of cavia. Maar hij heet gewoon Maurice Moebetie, eigenaar van een nachtclub en vader van een zoon….die wellicht stiefbroer word van Damian, de zoon van Sylvie en Rafael. Bij Sabia had hij al twee stiefzusjes en een stiefbroertje……of ze nog steeds stiefzusjes/broertje zijn is niet zeker. En dan de berichten met foto’s van zon-gebruinde Sylvie en Momo in oranje zwembroek op Ibiza met de titel “das heiseste Paar auf Ibiza”. Ze zullen het vast erg heet hebben op Ibiza…..maar….dan moeten ze ook maar een zomerrooster inplannen. Elke dag of een paar keer per week meerdere berichten over deze “soap”….zucht.

Majesteit, kan er geen éénbericht-politiek voor onbenullige berichten per koppel ingevoerd worden?

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.