** Saudische koning op vakantie

Lieve beste majesteit, prinses oud-koningin Beatrix,

Ik las dat de 79-jarige Saudische koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed met twee boeings en ongeveer duizend mensen personeel op vakantie ging. Ze zouden drie weken aan een Franse badplaats tussen Cannes en Antibes verblijven. Een openbaar strand in de buurt van de villa van de koning, Chateau d’Horizon, zou drie weken afgesloten worden. Om de veiligheid te waarborgen. maar de koning en zijn gevolg is na een week alweer vertrokken, omdat 150.000 mensen een handtekening hadden gezet tegen het afsluiten van een openbaar strand, de aanpassingen aan de villa, de plannen om een lift te bouwen naar het strand, het zonder-vergunning storten van een betonnen vloer op het strand voor de lift, en het weren van vrouwen in het beveiligingsteam.

Na een week werd het strand weer geopend voor de bevolking en de koning is zonder mededeling vertrokken, naar Tangiers in Marokko. De hotels zijn niet zo blij met het plotselinge vertrek. Een deel van het personeel verbleef in dure hotels. Kamers van 1000 euro per kamer, per nacht. Dat brengt geld in het laatje van het hotel. Zoveel geld voor een slaapkamer waar je de ogen dicht doet tijdens het slapen, en niets ziet van de luxe waar men 1000 per nacht voor betaald.

Ik vraag me wel zeker vijf keer per dag af “waarom heeft een koning 1000 mensen personeel nodig op vakantie?” Dat hij de kapper mee neemt….de nagelstyliste…de kok en keukenpersoneel….de woordvoerder-van-de-koning….twee piloten en copiloten, stewardessen, de ….hoe heet zo’n hoofdbekleding ook alweer?….dan moet ik aan een ronde cake met in het midden een gat denken…de tulband. Dus de tulbanddraaier kan niet gemist worden op vakantie natuurlijk……maar dan kom ik nog steeds niet aan 1000 stuks. En naast de piloten en stewardessen was er dat gedeelte personeel dat elders in hotels waren ondergebracht, ze konden niet meteen naast het bed van de koning staan als hij met de vingers zou knippen….dus wat is hun functie? En niet te vergeten…wat doet de koning uberhaupt nog zelf?

Hoeveel personeel gaat met U mee op vakantie?

Enfin, de bevolking van de vakantieplek was niet zo blij met de nukken van de koning, en de koning was niet blij dat er niet nog meer naar zijn pijpen werd gedanst. Geld maakt machtig. Een openbaar strand af laten sluiten…in een mooie zomer. Gelukkig dat hier verder gekeken werd dan de neus lang is.

Zo kan het dus gaan met de vakantie van een koning en zijn gevolg.

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.