*Hollende mieren

22 Augustus 2012 23:00

Lieve beste Majesteit,

Ik zat afgelopen zaterdag in de tuin en zag hoe ijverig een leger zwarte mieren bezig waren met…ja met wat eigenlijk.
ze holden in twee rijen heen en weer. Waar gaan ze toch naar toe? vroeg ik me af. Ik ontdekte een waar mierenhol in de grond. Gisteren was de ingang van dat hol nog groter geworden.

Een rups eet een blaadje zodat ie een mooie vlinder word. De vlinder zorgt weer voor rupsjes. Die rupsjes worden opgegeten door de koolmezen en
pimpelmezen. De Lieveheersbeestjes eten de bladluizen op zodat de rups een mooi groen blaadje kan eten. Maar wat die mier nou doet?
Ik denk dat ze hun koningin dienen. Ze slepen met van-al hoe klein ze ook zijn. Zullen ze me gezien hebben hoe ik daar zat te kijken? Zoja, dan heeft het hun niet geboeid.

Die zelfde dag had ik een mailtje gekregen met mooie foto’s van het diamanten-jubileum van Queen Elizabeth van Engeland.
Ze zat op een klein bootje met haar husband ernaast. Achter het koninklijk paar stonden 5 matrozen en een kapitein.
De matrozen waren best wel “ervaren-matroos”. Ik vermoed dat niet alleen de queen haar jubileum vierde.
Of het hoort bij de decoratie…zoals Michael Jackson en Tom Cruise altijd dansers of acteurs naast zich hebben lopen/dansen/spelen die net zo groot zijn als hun, omdat beide best klein-van-stuk zijn, lijkt het alsof dat de juiste maat is.

Links en rechts naast het diamanten paar stonden 2 mannen in rode maillots, rood fluwelen pakje met plooitjes, zwart paardrij-petje.

Daarna zat het hele gezelschap op een hele grote boot, gevolgd door heel veel kleine bootjes. Net zoals Sisi, de keizerin van Oostenrijk, met de boot over het water voer. En duizenden mensen langs de waterkant stonden. Wat een volk wat een volk. Waar gaan ze toch naar toe, vroeg ik me af.
Naar huis…denk ik. Een groot hol.
Ze is koningin van 1952 tot 2012…60 jaar!!!! Ze is nog langer koningin dan dat ik besta.

Majesteit, U blijft hopelijk ook nog lang onze koningin.
Ik ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten.
doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.