* Nieuwe jurk?

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ligt U al in uw hemelbed? Omdat het morgen weer een drukke dag zal zijn. Bent U ook zenuwachtig naar de troonrede en welke nieuwe jurk onze koningin Maxima zal dragen?

Ik las pas geleden dat in Zeeland een viswinkel in het dorp Yerseke een mooie ontdekking werd gedaan. In één oester werden tien parels gevonden. Tien parels! Ik zou al blij zijn als ik er één vond. Soms heeft het leven een leuke verrassing.

Wat zou het mooi zijn als tijdens de troonrede onverwachts een leuke verrassing zou opduiken. Maar die kans is nog kleiner dan tien parels in één oester tegen komen.

Ik las dat ons koningspaar op 8 oktober naar de mijnstreek komt. “Bij het streekbezoek in het jaar van de Mijnen staan de omvorming naar nieuwe economische mogelijkheden centraal” stond in de krant. Ze bezoeken het mijnwerkersmonument ‘d’r Joep en schacht Nulland in Kerkrade, het Arcus College in Heerlen en het stadhuis in Geleen, samen met de gouverneur en burgemeesters van Kerkrade, Heerlen, en Sittard-Geleen.

De 89-jarige Queen van Engeland had afgelopen week een mijlpaal. Ze is nu de langst regerende Britse monarch in de geschiedenis. Ze was samen met haar 94 jarige prins Philip in Schotland om een spoorweg officieel te openen. Beide nog in goede gezondheid. De queen gaat dus gewoon verder met regeren. Prachtig dat ze het kan en doet.

Welterusten!

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.