– Prinses Beatrix naar Maastricht

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat lees ik nou? U komt naar Maastricht. U bent 3 oktober gast bij Het Feest van de Nederlandse Dans.  Wat dat feest eigenlijk inhoud….ik weet het niet. In de krant stond dat tijdens het evenement de belangrijkste ontwikkelingen in de danskunst getoond worden. En dat vier grote dansgezelschappen van Nederland het podium zullen delen.

U zult wel denken: “Waarom zegt missie niets over de troonrede?” en Waarom zegt ze niets over de jurk van Maxima?

1: Ik wil het eigenlijk niet over de troonrede hebben. Het klinkt zo on-echt. Jarenlang kregen we te horen hoe de gaatjes in de riem bij gemaakt moesten worden…..geen geld meer voor de zorgtehuizen van ouderen, ….en nu de hele wereld op hol is geslagen…..overal oorlog, terreur en brandhaarden zijn”. Lijkt het wel dat onze premier alsmaar harder lacht. In mei zei hij dat ons land, onze economie, het aantal van 1000 asielzoekers per week niet kon dragen, het was ontwrichtend voor onze maatschappij. Inmiddels zijn het 1700 asielzoekers per week. Hoe zit het nu met die draagkracht? Met die ontwrichting? Met de samenleving? Vooral die samenleving. Natuurlijk moeten we vluchtelingen die vluchten voor gevaar een veilige plek geven. Ik vind wel een groot verschil tussen asielzoekers die een veilig heenkomen zoeken en asielzoekers die een paradijs zoeken. De terreurdreiging ook in ons mooie land is zeer triest.

En dan lees ik vandaag de woorden van onze premier:  “Fijn dat ’t nu weer wat losser kan” in de krant. Die tegenstrijdigheid en onduidelijkheid geeft eerder onrust.

Ik zag de krant, keek vlug over de pagina’s. Het stuk wat journalist Peter Kamps schreef vond ik een mooi duidelijk stuk. De belastingverlaging is een opluchting voor de burger maar voor menig econoom een frustratie schreef hij. Hij heeft het ook over z.g. cadeautjes uitdelen aan vooral werkenden, wat hoofdzakelijk sigaren uit eigen doos zijn. En mooie woorden als “Het is eerder de kiezer bedwelmen en balanceren op een dun koordje tevredenheid boven een groot, gapend gat”.

2:De jurk van Maxima was prachtig, ze stond er beeldig op, maar de zoom was veel te lang.

Even wat anders majesteit, Ik las dat U en onze koning Willem-Alexander en zijn echtgenote koningin Maxima, er dit jaar nog, samen 45,000 euro op vooruit gaan. Dat is niet een tientje of twee als meevaller. Los van alle renovaties van paleizen en/of werkkastelen, Glazen Koets, Gouden Koets, omheining om de Griekse vakantievilla en opknapbeurt van de Groene Draeck. Is dat niet een beetje van de zotte in deze tijd? In een tijd dat er zo bezuinigd word in de zorg en thuiszorg. Zelfs onze politiemensen, die voor veiligheid moeten zorgen, vooral in deze moeilijke tijd, krijgen geen fatsoenlijke CAO van de minister van veiligheid. Ik las een brief van een 83 jarige mevrouw die haar hele leven hard had gewerkt en nu van haar thuiszorg kreeg te horen dat de hulp vanaf volgende maand de ramen aan de buitenkant niet meer mocht wassen.

Ik ga mijn nachtpon maar aantrekken. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.