– Nieuwsberichten september…

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat een nieuws elke dag weer. Het komt zelden nog voor dat ik na het lezen van de krant zeg “zo ik heb de krant helemaal uit en er stond niks bijzonders in”. Elke dag lees ik berichten die de aandacht wel waard zijn, of waarbij ik denk “huh, kan dat zomaar?” of “potdriedubbeltjes”. Ik heb een paar berichten op een rijtje gezet: Mijn commentaar zet ik tussen haakjes.

18-09-15: Vakbond FNV sleepte drie collega-vakbonden voor de rechter. In een stampvolle Haagse rechtszaal probeerde de FNV de nieuwe cao voor rijksambtenaren te torpederen via een kort geding. (Ik las de volgende woorden en was toen een tijdje niet meer aanspreekbaar. Let op: ) ….De loonsverhoging wordt namelijk deels betaald door een greep in de kas van pensioenfonds ABP…… (zuchttt….) Kern van de zaak is of het Rijk en de andere bonden deze pensioenafbraak zonder de FNV er afgelopen 3 september bij het ABP doorheen mochten krijgen. De uitspraak is op 1 okt.

22-09-’15 Staat betaalt helft Franse Rembrandts. Kabinet wil de helft betalen en museum zegt “alles op alles te zetten om de andere helft bijeen te krijgen v.d. huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit. “Minister Bussemaker vertrouwt er op dat de deal rondkomt”.

23-09-’15: Patiënte Q-koorts nog steeds niet de oude. Ze worden onderbehandeld en raken in een sociaal isolement zegt stichting Q-support.

23-09-’15: De 91 jarige Doris Day gaat misschien in op een aanbod van Clint Eastwood om weer in een film te spelen. Het is 47 jaar geleden toen ze voor de laatste keer in een film speelde.

23-09-’15: 2016 is uitgeroepen tot het “Jaar van het boek’.

23-09-’15:Alle piloten op alcohol getest. Luchtvaartpersoneel mag tien uur voorafgaand aan een vlucht geen alcohol drinken.

24-09-15:: Donkere wolken voor Volkswagen

24-09-15:Onze koning opent gigantisch groot distributiecentrum Wehkamp in Zwolle. De opening ging niet met schaar en lint maar met een ipad. Onze koning kon via een ipad zestien pakketten kleding en huisraad bestellen voor zestien Ronald McDonald huizen in Nederland. Een mooi geschenk van Wehkamp.

24-09-15: In een week twee slachtoffers in Duitsland door het eten van paddenstoelen die giftig bleken te zijn. Het eten van de groene knol-amaniet werd een 44 jarige Roemeen en een 16 jarige Syriër fataal..

25-09-15:”De missie van koningin Maxima nog twee miljard mensen te gaan” stond in onze krant met een foto van Maxima in juni tijdens een werkbezoek (als speciale pleitbezorger van de VN) op de Filipijnen

25-09-15:MH17-landen denken aan eigen tribunaal. Het VN-tribunaal moeilijk met veto Rusland.

25-09-’15 Rijksmuseum en regering willen twee Rembrandts kopen voor 160 miljoen euro. Mocht de koop doorgaan dan is het de bedoeling dat de schilderijen een toer maken langs provinciehoofdsteden voordat ze in het Rijksmuseum worden gehangen.Het Bonnefanten-museum in Maastricht de eer om ze als eerste te ontvangen, zegt directeur Huijts.

25-09-’15: Ook Frankrijk biedt miljoenen voor Rembrandt.Rembrandt wil één van de twee Rembrandtschilderijen kopen voor 80 miljoen. De Franse minister van cultuur wil het schilderij kopen voor het Louvre in Parijs. De Franse centrale Bank stelt het bedrag beschikbaar. In juli had onze minister Bussemaker en de Franse minister Fleur Pellerin aan de huidige eigenaren voorgesteld dat het Louvre en het Rijksmuseum ieder een schilderij zouden kopen en dat de schilderijen afwisselend in beide musea zouden hangen.

26-09-15:Het Rode Kruis afd. Weert roept mensen op om geen kleding of spullen meer te brengen naar het asielzoekerscentrum in Weert. Ze kunnen de toevoer niet meer aan en alle vluchtelingen in Weert zijn voorzien.

26-09-15: Gemeente betaalt hotel dakloze. Tijdens de informatiebijeenkomst in het stadhuis over de komst van het azc in de voormalige Van Hornekazerne op 14 september vroeg een dakloze man waarom er wel onderdak was voor vluchtelingen en niet voor hem. Daarop antwoordde burgemeester Heijmans “Er zijn wel faciliteiten voor daklozen in Nederland en anders breng ik u vanavond nog zelf naar hotel Munten”. (De dakloze werd naar het hotel gebracht en kon een nacht op kosten van de gemeente in het hotel slapen. Een medewerker van hostellier Munten vond het een mooie geste van de burgemeester. Klopt, maar met één nacht in een hotel is deze dakloze niet geholpen.)

26-09-15:Koning Willem-Alexander lobbyt om zetel in VN-Veiligheidsraad.

26-09-15: In het voormalige Pater Damian klooster in Simpelveld is een heuse Butler-Academy. (wat mooi dat dit vak nog bestaat, maar vooral ook mooi omdat de kandidaten zich bevoorrecht voelen dit vak te mogen doen)

26-09-’15:Het Arcuscollege in Heerlen is in conflict geraakt met een verzorgende-IG-leerling. De 20 jarige moslima-leerling Samira van der Woude eist vrij met het Offerfeest en noemt het discriminatie dat het geen wettelijke feestdag is. Ze heeft moeten spijbelen om toch naar het Offerfeest te kunnen gaan “belachelijk dat het zover moet komen” had ze gezegd. (Hoe gaat ze dat regelen als ze klaar is met haar studie en in de zorg werkt? Kan ze niet beter de opleiding voor loodgieter of cassiere gaan doen? Majesteit, ik lever nog liever onze kerstdagen in dan toe te geven aan deze nadrukkelijke-eis .Of elke feestdag die er maar te bedenken valt, want het vliegende-spaghettie-monster-geloof heeft vast ook religieuze feestdagen.)

26-09-15: Berlijn: Opnieuw ernstige misstanden aan het licht gekomen in een Duits asielzoekerscentrum. In opvangkamp Erfurt urineren mannen over vrouwen uit andere landen. Ook als de vrouwen slapen. Aanranding is aan de orde van de dag.

28-09-’15:Geen peil boekt succes met Referendumactie,Bij 300.000 handtekeningen kon het doorgaan en het Comité GeenPeil haalde 440.000 handtekeningen binnen.

28-09-15:Berlijn:De voormalige Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich moeten Duitse moslimorganisaties van islamitische asielzoekers respect eisen voor de Duitse cultuur en onze rechtstaat’.

29-09-15: Car Bangui: “Alle gedetineerden uit gevangenis ontsnapt” uit de belangrijkste gevangenis in de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. Een bron van de veiligheidsdiensten zei “er is niemand in de gevangenis, ze zijn allemaal weg”. Het is onduidelijk hoe de ontsnapping uit de Ngaraba-gevangenis kon plaats vinden.

29-09-’15: Kamer wil actie tegen toename kinderbruidjes. De Senaat moet wel snel handelen want het aantal kinderbruidjes wat ons land binnen komt neemt snel toe. Het aantal is zelfs verdrievoudigd vergeleken met vorig jaar. In de krant stond dat het neerkomt op 100 tot 150 uitgehuwelijkte meisjes, het aantal word momenteel nog niet goed geregistreerd.(huwelijk? Ik noem het legale pedofilie)

30-09-’15: Londen:Het originele contract dat The Beatles in 1962 sloten met hun manager heeft op een veiling in Londen 494.000 euro opgebracht.

Het is herfst! Ik kan maar beter over de mooie dingen in de natuur gaan schrijven.

Fijne dag verder. Doei.

©missie M.

 

2 reacties op “– Nieuwsberichten september…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.