– Hoe is het mogelijk?

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik heb gisteren een Engels filmpje bekeken waarop Angela Merkel te zien is als ze antwoorden geeft op vragen van mensen die bezorgd zijn. De Engelse meneer in dat filmpje is zeer verbaasd over de antwoorden die Angela geeft. Ik ben ook zeer verbaasd over het gestotter en getreuzel in haar antwoorden en de ontiegelijk domme antwoorden die ze geeft. (Het youtube-filmpje heb ik boven in “Gedoe…” geplaatst)

Het wazig-gewauwel van deze “Bondskanselier” brengt me meteen terug bij de oude krant in mijn krantenbak. Ik maak geregeld de krantenbak leeg, maar deze oude krant kan ik maar niet weggooien omdat ik het antwoord niet kan achterhalen en zelfs niet kan verzinnen terwijl mijn fantasie best ruim is. Ik vraag me regelmatig af “Hoe is het mogelijk geweest?” Door de krant niet weg te gooien hoop ik eerstdaags het antwoord gevonden te hebben. Want als ik weet wat het probleem is dan hoop ik het antwoord, de oplossing te vinden.

Ik zal U even wat uitleg geven over deze krant en waarom ik zoveel vraagtekens blijf houden. Het is de krant van 4 april 2015. Omdat het dit jaar 70 jaar geleden was dat de Tweede Wereldoorlog eindigde werd een greep gedaan in de kist met oorlogsherinneringen en oorlogsbeelden. Een foto van de entree van het spoorwegstation in Maastricht. Boven de entree van dat Maastrichts station hangt een groot spandoek met de tekst: “Victorie want Duitsland wint voor Europa op alle fronten“. Hoe is het mogelijk in Maastricht? En een paar meter lager een kleiner bord met de tekst “Wehrmachtseingang Bahnhofskommandantur“. Ik ga er maar van uit dat de Duitsers dit station in beslag genomen hebben.

Boven die krantenfoto een andere foto. Een foto van een bord met de tekst: “Gemeente Valkenburg-Houthem  Beperkte bewegingsvrijheid voor Joden verordening No 138/1941 “. De laatste woorden zijn extra onderstreept. Beperkte bewegingsvrijheid voor Joden?? In ons land-van-Oranje?

Het is dit laatste bord waar ik me bij afvraag “Hoe is het mogelijk?” Dit kan toch nooit ontstaan door één enkele man met een verkeerd snorretje. Als Wilders iets zegt over de terreur van een bepaalde groep dan word hij meteen gekortwiekt en bedreigd. Hoe is het dan mogelijk dat Joodse mensen massaal worden gediscrimineerd en dat politie,soldaten en spoorwegen mee doen om mensen op te pakken en naar kampen af te voeren? Niemand die dat afschuwelijk bord in de fik stak. Men liet het gebeuren. Kampbeulen (gevangenen die opzichters werden in concentratiekampen) die na de oorlog,  in Amerika of elders, tot hun ouwe dag rustig in vrijheid konden verder leven en een uitkering kregen. Velen zijn even voor hun dood pas opgesnort.

Als ik nu filmpjes bekijk van de misstanden in Duitse asielzoekerscentrums. Vrouwen worden massaal verkracht door mede-asielzoekers, er word ge-urineert over vrouwen uit andere landen door mede-asielzoekers, en christen-asielzoekers worden bedreigd door mede-asielzoekers omdat ze ongelovig zijn. Ik zag filmpjes van asielzoekers die terug zijn gegaan naar Irak of Iran omdat ze in een Duits asielzoekerscentrum niet veilig waren. Ze waren in het land van herkomst nog veiliger dan in een veilig Duitsland. Hoe is het mogelijk? Omwonenden werden gewaarschuwd hun dochters niet alleen ergens naar toe te laten gaan en de kleding wat aan te passen aan de groep die ‘niks’ gewend zijn. Ik schrok van het nieuwsbericht op 1 okt. toen de 56 jarige Duitse Gabriëlle Keller uit haar woning moest, het flatje dat ze al 23 jaar huurde van de gemeente, in het Duitse Eschbach,Ze moest uit haar woning omdat burgemeester Mario Schafke zei “hij had geen andere optie want hij moest asielzoekers plaatsen en had verder geen andere woningen”. In september moest de 51-jarige Bettina Halbey uit Nieheim na 16 jaar trouw huur betalen ook al uit haar woning vanwege de zelfde reden. Is in 2013 om die zelfde reden besloten om de verzorgingstehuizen te sluiten voor mensen die zware zorg nodig hebben? Nee toch?

Vluchtelingen opvangen helemaal prima, helemaal goed, maar het merendeel is geen vluchteling maar asielzoeker of emigrant. Ik zeg ‘ja’ tegen vluchtelingen die een veilig heenkomen zoeken, maar ik zeg een dikke ‘nee’ tegen asielzoekers die mede-asielzoekers verkrachten of bedreigen vanwege hun geloof.

Een moslim (van een islamitische stichting) die hun ‘broeders en zusters’ waarschuwt voor het gevaar “de christenen met gitaar en appeltaart” in ons land. De moslim die hen wijst dat ze rechten als moslim hebben en zich niet hoeven aan te passen. Filmpje staat in “Gedoe…”

Mannen (uit de Jodenhaat- de kindbruidjes-,vrouwonderdrukking-  en homohaat-cultuur. Ze zijn daarmee opgevoed en een Duitse buitenlucht zal die gedachten niet veranderen is mijn mening) komen naar Europa, terwijl hun vrouw en kinderen gewoon ’thuis’ blijven tot man woning en uitkering heeft zodat het hele gezin kan overkomen. Als ze niet veilig zouden zijn dan lieten ze hun gezin niet achter lijkt me. Als er geen plaats meer is voor hulpbehoevenden, geen geld meer voor mensen met een psych.beperking zodat de kans groot is dat ze tussen wal en schip raken en de kans groot is dat ze dakloos raken, geen geld voor slecht-ziende en slecht-terbeen-zijnde ouderen die aan zelfredzaamheid moeten doen, geen woningen genoeg voor Gabriëlle’s en Bettina’s dan is er ook geen plaats voor gezonde sterke discriminerende mannen die ook aan opbouw van hun vaderland kunnen werken.

U zou ook geen plaats hebben voor duizenden Geert-Wilders-sen uit angst dat hij iets roept dat niet leuk is, …maar Wilders roept alleen maar botte dingen over een hoofddoek en een geloof-dat-anderen-geloven-afkeurt…waarom dan de oorlog een veilig land binnenhalen, want dan zijn echte vluchtelingen, homo’s, Joden en andersgelovigen nergens meer veilig.

Hoe is het mogelijk? Hoe kan het onrecht weer toeslaan? Iemand (niet de eerste de beste) vertelde jaren geleden dat Hitler ook goede dingen had gedaan, hij had de overbevolking aangepakt. Moet er nu weer wat aan de overbevolking gedaan worden en hoopt men dat de burgers zich onder elkaar koud maken? Nee toch?

Doei.

©missie M.

2 reacties op “– Hoe is het mogelijk?

  1. Missie dit is de waarheid! Helaas zal het door de media en politiek bestempeld worden als stemmingmakerij omdat ze met oogkleppen aan de leiband van de hogere machten lopen, hun ondergang tegemoet – vrees ik!

    • Hallo Inge,
      Ik heb even zitten nadenken over het woord ‘stemmingsmakerij’. Ik lees het vaker op een forum waar de ene partij met feiten aankomt wat de andere partij niet wil zien of horen. Mijn mening is dat onder-andere Angela Merkel heeft gezorgd voor stemmingsmakerij als ze toelaat dat gewone burgers hun huis uit worden gezet omdat er geen plaats genoeg is voor de mensen die ze hartelijk welkom heet. We houden toch niet van discriminatie, maar zijn de gewone burgers die hun huis uit moeten dan niet van harte welkom? Ik vind dat onze regering er aan mee doet als verzorgingstehuizen hun deuren moeten sluiten voor mensen die zware zorg nodig hebben, dat dementerende thuis moeten blijven wonen, en dan “Welkom” roepen naar mensen die alleen maar voor het paradijs, een huis-en-uitkering, in Europa aankloppen. Ik bedoel dus NIET vluchtelingen die een veilig heenkomen zoeken, want die moeten opgevangen worden omdat in hun land oorlog of terreur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.