** Fruit gestolen.

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik had afgelopen woensdag de krant al verstopt zodat niemand hier in huis het kon lezen, ik zag het donderdag en vrijdag ook al op internet staan en klikte het snel weg zodat niemand het zag, maar vanavond kon ik het niet meer voorkomen. We zaten gezellig met z’n allen bij de tv op zaterdagavond. Lekker knus naar Blauw Bloed te kijken en toen kwam het heikele-nieuws zelfs op tv. Uitgelekt door de brieven van Uw Amerikaanse peettante Allene Tew.

Samen met Uw zus Irene, en nog een paar kinderen, had U als kind fruit gestolen bij de groenteboer. De politie kwam. Namen jullie me. U kreeg gevangenisstraf van 2 uur voor het stelen van fruit. De politie had Uw moeder opgebeld en op verzoek van Uw moeder koningin Juliana werd de gevangenisstraf voor U en Irene verlengd tot 3 uur omdat jullie een voorbeeld had moeten zijn. Wat een wijs besluit van Uw moeder.

Tijdens het nieuws was het muisstil op onze bank, normaal kwekken ze allemaal door elkaar maar nu luisterden ze naar de tv. Ik riep nog “iemand nog een kopje koffie of thee?”. Ik kon het niet meer voorkomen. Ik weet wel dat U geen boefje bent.

Wat doet Maxima haar werk goed. Ik zag op tv haar VN-bezoek aan Bangladesh. Goed hé? Toch eng dat ze zo zwaar bewaakt moet worden. Wel vreemd eigenlijk dat er zoveel naaiateliers zijn in Bangladesh en vooral zulke grote aantallen vrouwen die er werken, en in ons land zie je nauwelijks nog een naaiateliers. Allemaal verhuisd naar de lageloon-landen zodat de bazen minder uurloon hoeven te betalen maar wel een grote prijs kunnen vragen.

Majesteit, even wat anders. Het woord “Stemmingsmakerij”  lijkt wel het woord van het jaar 2015..Vroeger klonk dit woord naar gezelligheid en warmte, nu is het bijna een scheldwoord.

Ik ga mijn flanellen nachtpon aantrekken, tanden poetsen, en dan slapen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.