** De kaars is veilig

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U de krant gelezen? Parijs herdenkt de 130 slachtoffers van de aanslagen twee weken geleden. Nederland overweegt einde Schengen-verdrag als de Europese Unie de grenzen niet goed bewaakt. De Nederlandse thuiszorg in grote problemen, de Thuiszorg staat op kiepen terwijl ouderen juist langer in hun uppie thuis moeten blijven wonen, België dagenlang in angst voor terreuraanslagen. Poetin boos op Erdogan van Turkije, Gezicht-bedekkende kleding word verboden in Nederland, Het Rode Kruis kampt met weigerende vrijwilligers. Duizenden vrijwilligers zijn niet bereid om hulp aan vluchtelingen te bieden.

Toevallig weet ik dat vrouwelijke vrijwilligers zich bedreigd voelden of beledigd werden. Vluchtelingen wilden niet geholpen worden door vrouwelijke vrijwilligers-zonder-hoofddoek. En veel vrijwilligers hebben gewoon een baan, en/of gezin, en kunnen onmogelijk verlof nemen om 7 dagen en nachten per week vrijwilligerswerk te doen. En oudere hulpbehoevenden zitten door de bezuinigingen in de problemen. Vrijwilligers zijn dan vaak ook nog mantelzorger. Dus zo vreemd vind ik het weigeren niet.

Wat ik wel weer zeer vreemd vind…..ik ga er bijna van stotteren. Dat Europarlementariërs als oa Frans Timmermans zo ontzettend veel geld verdienen voor onbenulligheden uit te zoeken. Eerst het bekijken ‘wat doen we met de plastic draagtas’, de rechte komkommer, of de sluiting van een olijfolieflesje, en dan nu de kaars. Werkelijk. De kaars is veilig want de richtlijn 2001/95/EC is aangescherpt. De juiste vlamhoogte en roetproductie. Wat erg voor de mensen die vroeger geen kaars-met-verscherpte-richtlijn gebruikt hebben.

Frans Timmermans ging al over plastic wegwerpzakjes-EU-regeltjes. Boeien! Krijgt iemand tussen de 23.000 en 27.000 euro per maand salaris om het over plastic zakjes en eco-labels, rechte komkommers en kaarsen-anno-2015 te hebben? En een ziekenverzorgende of thuisverzorgende kan afnokken?

Zuchtttttttttttttt ik moet snel in bed gaan liggen zodat ik me niet pijn doe als ik flauw val van zoveel Europarlementariers-onbenulligheid.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.