* Barmhartigheid

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

en geachte bisschop Frans Wiertz,

In de krant van 26 november stond een citaat van bisschop Frans Wiertz. Ik citeer: “Barmhartigheid is een kernwaarde voor gelovige christenen. En ook niet verboden voor mensen die niet- of anders gelovig zijn.”

Dit stukje deed me meteen denken aan een discussie (over de grote toestroom vluchtelingen) die ik begin oktober had met S.

S. schreef het volgende:….de landsgrenzen zijn daarin wat mij betreft dus gewoon totaal nietszeggend. Omdat er ooit ergens een paar mensen een streepje hebben gezet zijn ‘wij’ (aan deze kant van dat streepje) nu ineens heel anders dan ‘zij’ (aan de andere kant van dat streepje)?

Als de bazen van achter-dat-streepje niet zoveel oorlogen maken (misschien vanwege een geloof), niet zoveel mensenrechten schendt, en geen homo’s bestraft, maar wél goed voor zijn volk zorgt, dan is het volk achter-dat-streepje net zo blij als dat volk van voor-dat-streepje. Want als dat volk van achter-dat-streepje de zelfde wetten gaat toepassen bij het volk van voor-dat-streepje dan maakt men het aan twee kanten-van-het-streepje foute-boel.
Landsgrenzen totaal nietszeggend? Wel eens een geschiedenisboek (of iets over 40/45 gehoord) van binnen bekeken? Ga ze dat eens in Israël vertellen.

De maatschappij dat ben jij. Barmhartigheid. Geld dat niet voor iedereen en niet alleen voor gelovigen?

Woorden bisschop Frans Wiertz: Barmhartigheid is een kernwaarde voor gelovige christenen. En ook niet verboden voor mensen die niet- of anders gelovig zijn.”

Ik vind dat het juist verboden is om oorlogen te maken, aanslagen te plegen, mensen te onderdrukken, waar mensen vermoord worden, daar waar ze niet vrij mogen zijn in hun geloofskeuze, niet vrij mogen zijn in hun partnerkeuze. Het moet juist verboden zijn om te moorden vanwege een geloof, zodat mensen niet hoeven te vluchten. Zelfs in asielzoekerscentra word de christen bedreigd vanwege zijn geloof.

Massaal vluchten duizenden mensen naar een land met nog maar weinig gelovige christenen, waar de bisschop alleen maar wijst naar de barmhartigheid van de gelovige-christen. Meneer-de-bisschop, heeft u een grafiek gemaakt zodat u kan zien of het nog een beetje in balans is?

Meneer-de-bisschop, gelukkig is barmhartigheid “niet verboden” voor mensen die niet- of anders-gelovig zijn schrijft u, maar daar mag u toch wat duidelijker over zijn vind ik.

De maatschappij dat ben jij. Verdraagzaamheid en Barmhartigheid is de kernwaarde voor iedereen.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.