* Prins Charles en de dierenwelzijnorganisatie

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

De Queen van Engeland, Elizabeth, is beschermvrouw van de dierenwelzijnorganisatie RSPCA. Vanwege haar leeftijd heeft ze al taken doorgeschoven naar de jongere generatie. Volgens kenners zou het mogelijk zijn dat ze het beschermheerschap van de dierenorganisatie zou willen overdragen aan haar zoon Charles omdat Charles een grote dierenvriend en natuurliefhebber is. Maar prins Charles zou in privékringen zijn bedenkingen over de huidige koers van de organisatie hebben uitgesproken schrijft The Telegraph. Prins Charles volgt de activiteiten van RSPCA op de voet en hij is het niet eens met de zaken waar RSPCA tegen ageert. Volgens een bron zou prins Charles “graag zien dat de organisatie zich richt op dieren, maar draait het vooral om andere dingen”.

De organisatie richt zich van oorsprong op actie tegen dierenleed, maar de organisatie richt de laatste tijd vooral de speren op zaken als de jacht, ik citeer:

 …een activiteit die traditioneel wordt beoefend door de Engelse adel en natuurlijk de koninklijke familie. Ook het afschieten van dassen om de populatie niet te groot te laten worden is de RSPCA tegen, terwijl Charles juist een voorstander is. “Ik vraag me af hoe hij beschermheer zou kunnen zijn van een organisatie waar hij niet achter staat”, aldus de bron.

Wist U dat prins Charles beschermheer is van meer dan vierhonderd organisaties. Vierhonderd organisaties? Dan heeft hij heel wat te beschermen. Dat is toch niet meer normaal!? Ik vond dat Uw schoonbroer Pieter van Vollenhoven al veel-beschermheer is maar vergeleken met prins Charles heeft Pieter een rustig beschermheercarriëre.

Doei.

©missie M.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.