** Grote krans om de zon

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het was vandaag een kil windje vond ik. Gisteren ook, ik weet het, maar gisteren was er wel nog dat mooie zonnetje….Nou we het hebben over dat zonnetje van gisteren…Ik liep gisteren over de landweg, langs de kale en te natte velden, de aspergebedden die afgedekt zijn met zwarte plastic zodat de asperge in april wat vlotter uit de grond ploepen, ik liep langs kale struiken en groene weien. Er waren vooral veel zwarte kraaien te zien en te horen. Mooi. Puur natuur. En daar stond dan in het zonlicht een prachtig mooi bankje in het gras langs de veldweg, en ik kon er zo op zitten zonder eerst schoon te vegen. Dat deed ik dus ook. Haalde een appeltje uit mijn rugzakje en een aardappelschilmesje uit de klep van het rugzakje. Tevreden schilde ik mijn appeltje, mijn voeten kwamen niet op de grond want het bankje was best hoog. Ik schommelde relax wat met mijn voeten. At mijn appeltje en keek over de velden en plassen. Maar toen….dat zonnetje scheen helder, maar er was een hele grote cirkel om de zon. Zoiets als een regenboog maar dan helemaal rond en zonder regenboogkleuren.

Het leek wel een groot rond oog….een pupil. Gericht op mij en op mijn appeltje. Ik vroeg me af “heeft zoiets in de krant gestaan?” Hebben de Maja’s dit voorspelt? Is dit een natuurverschijnsel? Ik heb wel vaker een cirkel om de zon of maan gezien maar zelden zo’n grote als die van gisteren.  Wat zenuwachtig keek ik rond. De zwarte kraaien vond ik in eens toch niet meer zo leuk. En dat water tussen de zwarte-plastic-aspergevelden baarde me zorgen? Het is vast niet goed voor de wortels van de aspergeplant. Waarom is dat bankje zo hoog? Die kale bomen deden me denken aan een tafereel waar Harry Potter de hoofdrol speelt. Elk moment kan Voldemort hoogst-persoonlijk uit de struiken springen en me stiekem wurgen, of mijn schilmesje op een genieppetige manier afpakken. Ik heb meteen mijn aardappelschilmesje in gepakt en richting huiswaarts gelopen want met Voldemort valt niet te spotten. Nee gans-en-gaar-niet. Ik ken zijn vrouw…echt waar. Ik jok niet hoor. Oké ik heb haar nooit in het echie gezien, maar zij is vaste forummer op een damesbladforum.

Gelukkig ben ik ben droog thuis gekomen. Ik had wel nog eerst een foto gemaakt van de zon met grote krans….en….de foto is gelukt. Kijk maar hier onder de brief.

Even wat anders, Ik las in de krant dat depressie volksziekte 1 is geworden of gaat worden omdat het aantal depressies is gestegen. De oorzaak is: omdat het aantal depressies is toegenomen. 😉

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.