** Erfenis van Fabiola gaat naar goede doel

Lieve beste majesteit,

De Belgische oud koningin Fabiola heeft niets van haar vermogen (naar schatting 100 miljoen) na gelaten aan haar familie in Spanje. De familie krijgt geen cent. Volgens een neef krijgen ze zelfs geen foto. Ze heeft 37 neven en nichten. 37 foto’s moet toch te doen zijn voor zo’n rijke Fabiola, maar nee het zit er niet aan.

Ach als die neef zo graag een foto wilde hebben dan had hij die beter zelf kunnen maken als hij bij haar op visite was toen ze nog leefde, terwijl hij dan zei “kijk eens naar het vogeltje” en de koningin dan Chees’eeeee zei.

“Alles wat ze bij leven bezat, gaat naar het goede doel”, bevestigt het koningshuis in de  Belgische krant “het Laatste Nieuws”. In de Spaanse krant El Mundo klaagde een neef over de trage afhandeling van de erfenis, hij vreesde dat de neven en nichten niets zouden erven. Hij zei daarin ook “dat ze niet op geld uit waren maar graag iets tastbaars van haar zouden krijgen”. Maar volgens het paleis was het Fabiola’s laatste wens dat haar volledige erfenis bij het hulpfonds van de koningin terecht komt.

Volledige erfenis dus. Niet alleen haar centjes op het spaarboekje of in haar kluis. Daaronder valt volgens mij ook haar oorbelletjes, haar geborduurde zakdoekjes met de tekst “menny greets uit Spain” en de pantoffelslofjes met roosjesmotief. Als er veel geld betaalt word voor de beugel BH van Madonna, 1,56 miljoen dollar betaald werd voor de Dorothy-jurk die Judy Garland droeg in “The Wizard of Oz” waar alleen wat zweetvlekken in de kraag zitten, ….en voor de jurk die Marilyn Monroe in 1955 droeg in “The Seven years Itch” werd een paar jaren geleden 5,6 miljoen dollar betaald,….. dan zullen de nylon panty’s (mét of zonder ladder) van deze mooie aparte echtgenote van koning Boudewijn vast ook wat opbrengen.

Niet dat ik een bod zou uitbrengen, maar een eierdopje dat ze gebruikte tijdens haar ontbijt met mijn favoriete koning Boudewijn zou ik graag onder een glazen stolpje willen zetten zodat ik tegen mijn vriendinnen kon zeggen “dat is het eierdopje van koningin Fabiola toen ze samen met Boudewijn een eitje tikte”.

Maar nu is er dus niks voor de familie? Niet eens een foto? Wat ik hier van vind? Ik weet niet wat haar contact was met haar familie toen ze nog leefde en ik weet niet welke goede doelen zij wou steunen met haar erfenis. Ik moet dan niet denken aan strijkstokken. Is familie niet ook min of meer een goed-doel? Een klein-tastbaar-iets …een geborduurd zakdoekje voor de familie?

Majesteit, welterusten.

©missie M.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.