*Diederik Samsom

Lieve beste Majesteit,

Ik vind het nog steeds jammer dat U aftreed als koningin. Ik vind het niet jammer dat de paus aftreed als paus…want hij had die “klik” niet met het volk. Ergens las ik dat het kabinet 100 dagen er op heeft zitten en dat het voor iedereen wennen was vond Diederik Samsom. Zeg dat wel Diederik Samsom. Hij heeft een gevoelige snaar geraakt met zijn opmerking dat 50-plussers de rijkste groep van Nederland vormen en niet de enige slachtoffers zijn van de crisis.

Dé crisis….ontstaan ná de euro…ontstaan na de Europese Grondwet waar Nederland massaal “nee” tegen zei….als U het mij vraagt.

Ik zag afgelopen week de Engelse Europarlementariër Nigel Farage in de Ivo-Niehe-show. Ik vond die Nigel altijd een grote blaaskaak. Maar toen ik goed naar hem luisterde veranderde mijn mening over hem een beetje. Hij brengt het alleen grof en cru. Hij vertelde dat zij “nee” zeiden tegen de Europese grondwet, en dat hij blij en verheugd was toen de Nederlandse bevolking ook “nee” had gestemd. Waarop toen een van die hoge kopstukken had gezegd “er zijn 50 manieren om te winnen”. Met andere woorden “de bevolking kan nee zeggen, we hebben verloren maar we zorgen ervoor dat we toch winnen”.

Als Samsom Diederik de 50-plussers als rijkste groep nomineert  Groep? Hokjes?.50-plussers hebben geen schijn van kans als ze werkeloos worden om ooit nog aan de bak te komen. Ik denk dat 60 plussers meer voordeel hebben genoten dan de 50-plussers dat ooit nog zullen krijgen. Maar net als de 50-plussers hebben de 60-plussers wellicht vanaf zeer jonge leeftijd hard gewerkt voor hun centen. Zij hadden geen mobiele telefoons en gingen niet op vakantie als ze daar geen geld voor hadden. Zij speelden met een bal of springtouw, hielpen hun ouders op het land en zaten niet achter een computer. Het gemak van de computer hebben ze in hun jonge leeftijd niet gekend. Ouderschapsverlof of zorgverlof kende men niet. De 50-plussers van nu grijpen vaak naast de pot. Hun arbeidsleven overal aan mee betaald en als ze er gebruik van zouden mogen maken word het voor hun neus afgeschaft. Ze hebben leren sparen. Uitgaan was alleen op zaterdag en vóór 23.00 thuis en niet tot de ochtend over straat lopen met de nodige breezers in het lijf. De meeste 60-plussers hebben het vroeger ook niet breed gehad. Als ze gingen trouwen moesten vrouwen stoppen met werken…en een zwangere verpleegster kon al helemaal niet.Vader werkte en moeder zorgde voor tig kleine kinderen met één salaris.

Dat de jongere generatie vrouwen gestimuleerd werden om te blijven werken met kleine baby’s is gedaan door de overheid. En nu kunnen de meeste gezinnen niet meer rondkomen met één salaris omdat de huur of hypotheek absurd hoog is gemaakt.

Als Samsom met zijn vinger een “rijke groep” wil aanwijzen, een groep …laten we dan ook even kijken waarom er nu een groot verschil is tussen “arm en rijk”, wie er schuld is dat er een arme “groep” bestaat en steeds meer arme groepen ontstaan, dat zelfs die “zogenaamde rijke” 50-plussers straks ook bij die arme groep behoort.Dan moet hij de vinger naar zijn eigen kabinet wijzen.

doei

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.