* Tulpenvaas voor president Hollande

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ons koningspaar is voor een tweedaags staatsbezoek in Frankrijk. “Het bezoek moet de goede banden tussen Nederland en Frankrijk bevestigen” stond in de krant.

Ik zag vanmorgen een grote foto in de krant staan waarop de Franse president Francois Hollande van ons koningspaar een Delfst blauwe tulpenvaas ontvangt tijdens dit staatsbezoek. Die tulpenvaas had vier verdiepingen en pootjes, en er zaten oranje tulpen in. Volgens de catalogus ‘de Porceleyne Fles’ zou deze vaas zo’n 2700 euro kosten. Leuk stijlvol typisch-Hollands cadeau.

Per rijtuig, begeleid door een escorte te paard waren ze gistermorgen door Hollande opgehaald en over de Champs-Elysées van de Arc de Triomphe naar het presidentiële paleis gereden. Na een onderonsje met de president  gingen ze naar het Louvre en brachten een bezoek aan het Rembrandt-schilderijen-koppel Maerten en Oopjen want Frankrijk en Nederland hebben beide schilderijen samen gekocht.

Honderden Nederlanders waren uitgenodigd om ons koningspaar te begroeten in Parijs.  Er was ook een dresscode las ik. Donker pak en middagjapon. Mochten ze ooit in Limburg mensen uitnodigen voor een dresscode….en als ik dan één van de genodigden zou zijn….moet U weten dat ik alleen een nachtjapon heb….wel een mooie nachtjapon, maar daarin zou ik geen handjes willen geven aan de koning en koningin.

Onze koning kreeg van de president een horloge want onze koning is dol op horloges volgens Marc van der Linden. Onze koning zou wel 150 horloges hebben. Honderdddddvijftiggggg….Dan is hij flink bij de tijd om het maar zo te zeggen. Ook Maxima kreeg een persoonlijk cadeau. Een clutch. Nu ik het woord heb ingetikt staan er rode lijntjes onder de letters…mijn spellingscontrole kent het woord niet. Wat is een clutch? Een tasje….een soort envelop-tasje. Die had Maxima nog niet? Waarom zulke dure persoonlijke cadeaus? De drie koningen brachten ook cadeaus mee toen ze Jozef en Maria opzochten in Bethlehem, maar zij gingen op kraamvisite én het was kerstmis. 😉

Ik vond wel dat onze koningin een prachtige jas aan had toen ze bij president Hollande waren. Op de tafel zouden ook nog een Nederlands en een Frans voetbalshirts liggen. Voor wie die zijn is niet duidelijk want het Nederlandse hof doet daar schimmig over las ik. Misschien was het alleen maar voor de decoratie.

Vandaag gaat het koningspaar op bezoek bij de burgemeester van Parijs en praten ze in café Le Carrilon (daar waar in november de aanslagen plaats vonden en 15 doden vielen) met mensen die tijdens of vlak na de aanslag aanwezig waren. Dat lijkt me wel heftig. Maar wel goed van ons koningspaar.

Fijne dag verder. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.