** ‘Ook gescheiden katholiek welkom’ zei de paus

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik las afgelopen zaterdag dat paus Franciscus de “onvolmaakte’ katholieke in de armen heeft gesloten. Hij …ik citeer..:

hij riep op tot meer medeleven en een kerk die zich openstelt voor gelovigen op wie tot dusver iets of veel viel aan te merken, zoals gescheiden of hertrouwde mensen.

en de woorden:

“Niemand is voor altijd verdoemd, omdat dat niet de logica is van het evangelie. In dit geval heb ik het niet alleen over gescheiden en hertrouwde  mensen maar over iedereen” , had de paus in het document  “Amoris Laetitia” geschreven.

Bisschop Frans Wiertz van Roermond omarmt de woorden van de paus stond gisteren in de krant.

‘Wat ik er van vind’ vraagt U zich vast af….Nou…hoeveel jaren en wijze boeken zijn er aan vooraf gegaan eer één paus deze woorden uitspreekt? Waarom zou een gescheiden moeder of hertrouwde vader volgens de ‘geldende leer’ niet ter communie mogen gaan? Waarom zouden zij ‘onvolmaakte katholieken’ zijn alleen omdat ze gescheiden zijn? Misschien bidden ze harder en vaker dan iemand die het geluk heeft om niet te hoeven scheiden….Misschien hebben zij de kerk, dat schouderklopje of die bemoedigende woorden juist hard nodig, want een scheiding zal vast geen pretje zijn. Zo’n verdriet of stress gaat niet over als je anti-stresszooltjes in de schoenen stopt.

Ik zou het eerder een ‘onvolmaakte’ paus, pater, pastoor, priester of bisschop vinden als ze preken over vergeving, over liefde en geloof, en zelf mensen zouden wegsturen of denken dat deze mensen onvolmaakt zijn.

‘Petje af’ dus voor paus Franciscus. Hij heeft de ‘onvolmaakte’ katholiek in zijn armen gesloten, en de bisschop omarmt de woorden van de paus…en ik omarm de woorden van de paus, de bisschop en  U.

Maar nu ga ik mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.