** 17 jaar

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag hoorde ik een oud Duitstalig lied op de radio. Dit lied werd gezongen door zanger Chris Roberts en het lied heet “Du kans nicht immer 17 sein”. Ik hoor het lied en dacht “hee leuk, een oud liedje” en ik zet de radio harder. De zanger blijft maar steeds herhalen dat zijn liefje niet altijd 17 kan blijven. Dat zijn lief straks 70 zal zijn en dat hij dan nog steeds bij haar zal zijn en van haar zal houden.

Nooit eerder heb ik de tekst zo aandachtig beluisterd als vandaag. Vandaag vroeg ik me af wat er aan deze “discussie” vooraf ging dat hij zijn lief moest overtuigen dat ze echt niet steeds 17 kon blijven. Waarom wou dit meisje voor altijd 17 jaar blijven. Was ze lid van een vereniging voor 12-tot-17-jarigen en zou haar lidmaatschap opgezegd worden als ze 18 werd? Was ze bang om rijlessen-op-d’r-18-de te gaan nemen? Was ze bang dat haar vriend alleen van haar-op-17-jarige-leeftijd zou houden? Hij vertelde haar toch meer-dan-eens dat hij nog van haar zou houden als ze 70 jaar zou zijn…..Hoewel hij dat ook niet met zekerheid kan zeggen

Het zou natuurlijk schitterend mooi zijn…. maar misschien word ze op haar 20-ste verliefd op een Schotse meneer met prachtige doedelzakmuziek en  moet de Schot elke week naar de doedelzakrepetities in Schotland….waardoor zij met hem in Schotland gaat wonen zodat ze hem vaker kan zien….en met hem gaat trouwen. Dan zal de Schot het vast niet leuk vinden als zanger-Chris steeds bij haar wil blijven.

Chris zingt dat het leven haar zal geven wat het leven haar met 17 belooft. Dat vind ik wel mooi om te weten. Wat heeft het leven haar op d’r 17-de ‘belooft’ en is het uitgekomen? Zat Schotland ook in het pakket? Chris zong het lied in 1974….even rekenen….dan zal het meiske nu ongeveer 59 jaar zijn vermoed ik. Hoe zal het nu met het 17-jarige-meisje-van-toen gaan?

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.