** Uw kledingontwerpster

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Wat ik gisteren las was dat Sheila de Vries Uw modeontwerpster sinds 2003 was, ze stopte met haar ontwerpster-werk al in 2011, maar speciaal voor U ging ze door met kleren-voor-de-koningin maken, maar doordat U sinds 2013 geen koningin meer bent heeft Sheila niet meer zoveel te doen. Tuurlijk, tuurlijk Dat kan gebeuren als je besluit om maar één goeie klant te hebben, en die klant stopt met goeie klant zijn. Het bestuur van haar bedrijf heeft daarom faillissement aangevraagd meld Quote. Waar gaat U straks naar toe als U denkt “ik wil wel weer eens een mooi blits pakje ontworpen hebben”? In 2012 schreef ik al eens een brief aan U omdat U vaste ontwerpster Theresia Vreugdenhil was gestorven. Nu hebben we het over  Sheila de Vries.

Ik las het volgende:….„De activiteiten van de onderneming bestonden uit het ontwerpen en maken van couture voor één specifieke klant. Deze klant heeft een verandering van functie ondergaan, waardoor de bestellingen in de afgelopen jaren steeds minder werden”, valt te lezen in het faillissementsverslag.

U was die specifieke klant die verandering van functie onderging. Ik moet toegeven dat ik het ook jammer vond dat U van functie veranderde ..maar ik kreeg er weer een mooie koning én koningin voor terug. Als Sheila de Vries van één specifieke klant haar bedrijf draaiende kon houden vind ik dat ze toch goed-geboert heeft tot haar pensioenleeftijd. Dat heeft ze toch wel want ze heeft pas geleden haar huis in Amsterdam-Zuid verkocht voor 1,2 miljoen euro terwijl ze samen met haar man in 1992 daar 208.000 euro (maar dat was wel in het gulden-tijdperk) voor betaalde.

Fijne avond.

©missie M.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.