* 10 miljoen voor creëren 8000 banen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vanmorgen las ik de krant en van de voorpagina moest ik toch even bijkomen.  Er stond met grote letters:

Tien miljoen voor creëren 8000 banen. Minimaal 10 miljoen moet er toe leiden dat er straks 8000 werk- en stageplekken ontstaan voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat is mooi. Maarrrrr…..

Kunt U zich mijn brief aan minister Asscher nog herinneren die ik in 2013 schreef? De brief was een optelling van alle bezuinigingen in één jaar. Er vielen duizenden werkelozen door de bezuinigingen en minister Asscher trok flink de beurs om de werkeloosheid te bestrijden. In de maand december 2012 trok minister Asscher 83 miljoen uit voor ‘onderzoek’ naar banen in de Topsector (1500 bedrijven deden daar nog eens 318 miljoen bij). Asscher trok 100 miljoen uit om de werkeloosheid bij jongeren en ouderen te bestrijden, en 800 miljoen om banen te scheppen voor Bulgaren en Roemenen. Dat is 983 miljoen die Asscher uittrok…..(En ik kan niet echt zeggen dat er minder werkelozen zijn gekomen) ..de zorg voor hulpbehoevenden werd giga-groot getroffen…terwijl een thuishulp geen mega-salaris heeft.

En dan zou nu 10 miljoen voldoende zijn voor 8000 stage- en werkplekken? Een voorbeeld:Fred Teeven bespaarde in juni 2013 271 miljoen door 2000 banen in gevangenissen weg te bezuinigen. Twee-honderddddd-een-en-zzzzzzeventiggggg miljoennnnnnn euro. En dat was maar een begin. Waar gaan al die miljoenen naar toe? Hoe kan het zijn dat er 271 miljoen wegbezuinigd word voor máár 2000 banen? Heeft de penningmeester nog een bonnetje? Is er per ongeluk een dubbeltje teveel geteld?

Of welke onderkant van de arbeidsmarkt zal Asscher bedoelen? In een arm land waar men voor 2,50 een geit kan kopen en het hele jaar van kan leven? Terwijl hier boeren met duizend geiten er nog nevenactiviteiten bij moeten doen om de kop boven water te kunnen houden?

©missie M.

Zie hier onderen mijn brief van 2013:

___________________________________________________________________________________

11 december 2013:

Geachte Asscher,

Vandaag las ik in de krant dat er een ‘golf van ontslagen’ gaat vallen in de zorg. U weet wel ‘de zorg’ waarover men nog niet zolang geleden heel bezorgd was dat er een tekort aan verzorgend personeel zou ontstaan. Er werd gesproken over Poolse werknemers naar hier te halen, maar die eerst nog een talencursus moesten volgen….een talencursus en woonverblijf van hoeveel euro?. (Zij hadden minder tijd dan Maxima om de Nederlandse taal te bemachtigen, maar in de zorg waar ouderen slecht horen en elk lettertje van belang is. Wat schaft de pot?” of het “Moet u op de pot?”) en men sprak over mensen uit India die kundiger en beter geschoold zouden zijn dan de Nederlandse operatieassistenten.

En dan lees ik vandaag dat er 80.000 banen verloren zullen gaan in de verpleging,verzorging en Thuiszorg, circa 20.000 banen in de gehandicapten zorg, en 13.000 banen in de geestelijke gezondheidszorg verloren zullen gaan. Dat zijn bij mekaar ONGELOOFLIJK veel ontslagenen in de zorg.

We moeten ons SCHAMEN dat we dit met de zorg voor hulpbehoevenden laten gebeuren.

Precies een jaar geleden zei ik al “het lijkt me sterk dat we volgend jaar kunnen zeggen “zo hij heeft die werkeloosheid eens goed aangepakt”. Wat heeft u met al die miljoenen gedaan die u zou gebruiken voor de bestrijding van de werkeloosheid?

Geld vrijmaken om de werkeloosheid te bestrijden en tegelijkertijd bezuinigingen doorduwen die werkelozen maakt. Is dit niet met de kranen open dweilen? Kranen? Wat heet kranen? Hele sluisdeuren worden opengezet.

Verslag van één jaar:

Dec.2012: Er is 400 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek in de topsectoren van de Nederlandse economie. Minister van economische zaken Kamp heeft dit aan de Tweede Kamer verteld. Ruim 1500 bedrijven trekken komend jaar 318 miljoen euro uit voor onderzoek en het kabinet legt er 83 miljoen euro bij.

Dec. 2012: Asscher maakt 100 miljoen vrij om de werkeloosheid bij jongeren en ouderen te bestrijden.

Mei 2013: De afgelopen jaren is voor ruim 95 miljoen euro geknoeid met toeslagen. Bulgaren die zich in Nederland lieten inschrijven bij een gemeente om huur en zorgtoeslagen op te strijken. Staatssecretaris Frans Weekers kondigde een nieuwe maatregel aan om de fraude de kop in te drukken.

Juni 2013:Italiaanse werkeloze jongeren met een aantal jaar werkervaring naar Nederland halen??? Dus ze zijn niet werkeloos, waarschijnlijk ook nooit geweest, en zo jong zijn ze ook niet meer anders had men geen aantal jaar werkervaring.

Juni 2013 vertelt minister Asscher in Luxemburg dat hij 600 800 miljoen uitgeeft om banen te “scheppen”. In Luxemburg heeft Asscher afspraken gemaakt met Roemeense en Bulgaarse collega’s over schijnconstructies en malafide werkgevers. Nederland gaat de samenwerking met Roemenië en Bulgarije versterken om uitbuiting van werknemers tegen te gaan.

29 juni 2013: Premier Rutte zegt “terecht geen geld beschikbaar voor aanpak Nederlandse jeugdwerkloosheid”.

4 juli 2013: Rutte: werkloze jongeren naar Nederland halen. Waarom? Omdat er hier zoveel werk is? Als ze eenmaal in Nederland zijn zijn ze ook Nederlandse werkeloze jongere waar terecht geen geld voor beschikbaar is…toch?.

Juli 2013: Bezuinigingspakket wordt ingrijpend. In het bezuinigingspakket waarover het kabinet deze zomer beslist zullen “ingrijpende maatregelen en vergaande hervormingen” zitten aldus minister Dijsselbloem.

Nederland moet dit jaar ongeveer 350 miljoen euro meer aan de EU afdragen dan voorzien. Minister Jeroen Dijsselbloem sprak over “een tegenvaller”. Als het tegenzit komt er later dit jaar nog een rekening van meer dan 150 miljoen bovenop.

Juni 2013: Minister Fred Teeven wou eerst 340 miljoen (3400 banen) op de gevangenissen besparen, maar nu wordt dat dus 271 miljoen (2000 banen) bezuinigen.

Defensie moet NOG ruim 330 miljoen bezuinigen al dus minister Jeanine Hennis-Plasschaert

Juni 2013: minister Edith Schippers heeft moeite met mensen die de ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen. Ze noemt hen ‘wanbetalers’. Terwijl wanbetalers toch echt wat anders zijn. Ze dreigt nu de verzekeraars te korten als zij niet harder er aan werken dat iedereen betaalt anders worden zij gekort.  Op 1 januari waren er nog 299.000 verzekerden met een betalingsachterstand van minimaal een half jaar. Op 1 april was het aantal opgelopen tot 306.000 en op 1 juni stond de teller op 314.000. Met dit groeitempo komt het aantal wanbetalers van wie de premie geïncasseerd wordt door loonbeslag dit jaar uit op ongeveer 340.000 mensen die de ziektekosten niet meer kunnen betalen.

Juni 2013: De bezuinigingen van Stef Blok: 10.000 tot 15.000 mensen worden ontslagen omdat deze minister 142 miljoen wil bezuiningen. Minister Stef Blok gaat bezuinigen. Hij stoot de komende tijd bijna een derde van de kantoorruimte af en hoopt hiermee jaarlijks 142 miljoen te bezuinigen.(62 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land) Daardoor komen tien tot vijftienduizenden banen op de tocht’. 10.000 tot 15.000 banen foetsie.

4 juli 2013: Het kabinet trekt dit jaar 20 miljoen uit voor de armoedebestrijding. Het grootste deel van dit bedrag, 19 miljoen, gaat naar gemeenten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken doet een beroep op de gemeenten om het geld vooral in te zetten voor kinderen uit arme gezinnen.  Ik kan nergens lezen of het voor Nederlandse arme gezinnen gaat of voor  andere vreemde landen.

13 juli 2013: Bezuinigingen in de zorg zijn noodzakelijk willen niet meer ziekenhuizen in de rode cijfers belanden. Dit jaar lijden meer dan tien Nederlandse algemene ziekenhuizen verlies. In totaal tellen de Nederlandse ziekenhuizen 172.000 fte’s. Op de meeste plaatsen kan een inkrimping door natuurlijk verloop worden opgevangen stond er in de krant. Een natuurlijk verloop is dat een oudere werknemer met pensioen gaat en haar plaats word ingenomen door een jongere kracht. Als die plaats niet word ingevuld is het dus helemaal geen natuurlijk-verloop want de overgebleven werknemers zullen het werk van die collega’s moeten opvangen, terwijl er thuis iemand zich rot zit te solliciteren voor een vaste baan.

Dan heb ik het niet eens over de basisscholen die afgelopen zomer voorgoed gesloten zijn uit bezuinigingsmaatregel.
De Thuiszorg die fors aan het bezuinigen is.
De bouwsector, winkels sluiten met de bosjes, weekbladen verliezen lezers, woningmarkt enz.enz.
Al die ontslagenen zijn mensen met vaste Nederlandse maandlasten. Huizen die minder waard worden en niet meer verkocht worden. Hoge schuld en geen werk. Naast de Derde wereld,  creëert men nu de “arme Westerse wereld”.

Wat heeft het voor nut dat Asscher zoveel geld steekt in de werkeloosheidsbestrijding als de andere ministers werkelozen creëren. Dat is water naar de zee dragen.

Ik heb geen 400 miljoen nodig om onderzoek te doen naar de Nederlandse economie. Dit ziet een kleuter nog dat het helemaal fout gaat lopen.

Zuchttttttttttttttt ……………..

PS.Pas geleden las ik dat er in nov.2013 al een bedrag van 600 miljoen euro naar Oekranïe is gegaan en

Vandaag 1 april 2014 lees ik in de krant: Jaarlijks gaat bijna 900 miljoen euro van de EU naar kandidaat-lidstaat Turkije.

©missie M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.