– Hoge gesloten VVD-deuren

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Snik snuiter de snuit…Ach majesteit, ik ben niet echt in juni-stemming, ik ben op zolder gekropen om een brief van 2014 op te zoeken. Een brief met de titel “Hoge kerkdeuren”.Snik…snik…het heeft alles te maken met Fred Teeven die in hoger beroep gaat omdat hij niet onder ede wil getuigen in een kindermisbruikzaak door hooggeplaatste personen, de Rolodex-zaak, een grote doofpot. Fred Teeven leidde destijds het onderzoek.

Snik snuiter de snuit….Zo triest want zelfs het OM vindt dat de geheimhoudingsplicht die Teeven destijds had als officier van justitie ook nu nog geldt, had de woordvoerster gezegd.

Laten we vooral transparant zijn en kinderen beschermen tegen misbruik van grote kerels.

Waarom wil Teeven niet getuigen? Om hoge heren de hand boven het hoofd te houden?  Hoezo beraad hij zich op zijn zwijgzaamheid? Als Demmink onschuldig is dan zou Teeven toch blij moeten zijn om eindelijk te getuigen zodat de onschuld aangetoond kan worden.Maar nee hij weigert onder ede te getuigen.

Waarom was iedereen ook alweer boos op het bisdom Roermond? Omdat het bisdom twee maanden op de hoogte was van het misbruik door voormalig bisschop Gijsen, en het niet aan de media-klok wou hangen, ….maar ze deden Gijsen niet beschermen. Ik neem aan dat ze zwegen uit schaamte want een kerk hoort te staan voor goedheid en zeker niet voor misbruik. De kerk had al veel te veel misbruikzaken in de doofpot gestoken. Maar wat is de motivatie van Teeven om zich zo te verzetten om te getuigen in deze vuile kindermisbruikzaak? Het kan geen schaamte zijn neem ik aan. Hij houd duidelijk hoge heren de hand boven het hoofd. Wie neemt het dan op voor deze jongens die misbruikt zijn? Komt er straks een film over deze zaak en roepen we dan met z’n allen ‘oh en ah’ maar vinden we het nu ‘gewoon’ dat Teeven wil zwijgen?

Snikkkk snuiter de snuit……waarom ik nog blijf snikken? Om de woorden die Edith Schippers in 2014 zei over ‘het zwijgen’ van het bisdom, maar nu zelf zwijgt of toestaat dat men zwijgt. Ze zelf een afwachtende houding heeft. Zij zit in dezelfde partij als Teeven,…..zo ongeveer in dezelfde positie als waar de bisschop van het Bisdom destijds in zat. Met dit verschil dat het Bisdom uit schaamte zweeg, maar dit wel met de slachtoffers had besproken.

In maart 2015 zag Edith de vele negatieve berichten rond de VVD als “imagoschade”. Ze dacht dat men de VVD voor de verkiezingen ‘moedwillig in een kwaad daglicht wou stellen’. Heeft Edith wel gelezen waar al die berichten vandaan kwamen? Teeven en Opstelten stapten niet zomaar ‘moedwillig’ op. Beide logen de ene leugen aan de andere. En nu zijn er nog geen verkiezingen. Waarom wil Teeven nu niet onder ede getuigen?

Doei.

©missie M.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.