** Nacht van de Nachtvlinder

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Er is altijd wel een dag gereserveerd voor het een of ander.

Op 8 maart is het De Dag van de vrouw

Op 21 april Nationale dag van de secretaresse. Op het bureau van de secretaresse staat er dan een bloempje met een kaartje: “voor de secretaresse”

Op 12 mei is het De Dag van de zorg

Vandaag, 3 juni, is het “De Dag van de vermissing”

Morgen, 4 juni, is het de Dag van de Bouw

Overmorgen, 5 juni, is het De Dag van Kapitalisme

Overmorgen, 5 juni, is het Wereld Milieu dag

Maar vandaag 3 juni, morgen 4 juni én overmorgen 5 juni is het Nationale Nachtvlindernacht. Drie nachten achter elkaar. Misschien was “Nachten van de nachtvlinder” een betere benaming. Dan bekijken mensen ná 22.00 uur op meer dan 100 locaties in ons land nachtvlinders tijdens de Nacht van de Nachtvlinder. Terwijl ik nu op bed lig, lopen buiten mensen rond op zoek naar nachtvlinders vermoed ik. Buiten onweert het flink. Ik hoor de regen klateren. Het is modderig door de vele regenbuien van de afgelopen dagen. Op de vele nachtvlinderlocaties worden witte lakens met felle lampen opgezet. Bomen gesmeerd, en misschien word er gebruik gemaakt van vlindervallen las ik.

Of de vlinders met hun tere vleugeltjes naar het witte laken vliegen en daar in de schijnwerper gaan zitten….met dit regenweer…weet ik niet. Regenwormen vinden dit regenweer vast een feest, maar het is geen Nacht van de regenworm. Misschien is er niet eens een Dag van de regenworm.

Ik ben blij dat ik tussen de witte lakens lig met een zacht schemerlampje op het nachtkastje, met droge zachte bedsokken aan mijn voeten op ‘nacht van de nachtvlinder’.

Ik wacht wel tot 4 oktober. Met Werelddierendag zal ik eens zwaaien naar de nachtvlinders, niet met de vliegenmepper, en maak dan heel misschien een wit laken met zwarte letters: “weg met de mottenbollen”. Maar bij nader inzien….Dan eten de motten misschien mijn laken op.

Ooit vertelde een mevrouw dat er veel motten in haar huis woonden…..Nu ik er zo over nadenk….Ik heb haar nooit meer gezien. 😉

Welterusten.

©missie M.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.