* Prins William roept “stop pesten”.

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

Prins William, hertog van Cambridge, oudste zoon van prins Charles en prinses Diana, troonopvolger van koningin Elizabeth, man van Kate Middleton, papa van twee kleine kindjes, George en Charlotte.

Die Prins William dus, en zijn Kate maken zich al langere tijd grote zorgen over het toenemende internet pesten. In juni van dit jaar was hij in Londen, een conferentie voor digitale en technische ontwikkeling. En sprak daar openlijk over zijn zorgen om het digitale pesten op het wereld wijde web, maar ook over de verkeerde beelden die jonge kinderen kunnen zien op internet komen, én de zorg dat kinderen een eetstoornis kunnen krijgen, of zelfmoord plegen omdat ze niet tevreden met zich zelf zijn. Zelfs als ze in hun eigen huis zijn, de plek waar kinderen zich juist veilig moeten voelen. Prins William ziet het als een uitdaging zijn kinderen te beschermen tegen internetpesters, aldus Daily Mail

Prins William is blij dat de digitale industrie zulke misstanden probeert tegen te gaan. In juni zei de prins:„Volgend jaar rond deze tijd moeten we een concreet plan hebben liggen om het internet een veilig plek voor kinderen te laten worden.”

Hij benadrukte ook de positieve kanten van het digitale tijdperk. Als piloot van een ambulance helikopter is hij blij met de technische snufjes die het leven van de passagier en hem kunnen redden als het fout gaat. En ‘social media’ tussen het koningshuis en de Britse bevolking is een mooi communicatie middel.

Tot zover over het digitale pesten.

Op 5 juli las ik dat de Britse prins op de nationale ‘sta op tegen pesten-dag’ oproept om pesten aan te pakken. Prins William heeft hiervoor een video opgenomen. De prins zei: “We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid  om niet toe te kijken maar in te grijpen en een einde te maken aan pesten”. Prins William vertelt in de video dat jaarlijks 16.000 kinderen in het Verenigd Koninkrijk niet naar school gaan omdat ze gepest worden. Ook waarschuwt hij dat volwassenen ook gepest worden.

Woorden prins William:”Pesten is een probleem dat ieder van ons kan overkomen, ongeacht leeftijd, achtergrond, geslacht, seksuele geaardheid, ras, handicap of religie. Het is vaak dom en wreed, en kan vele vormen aannemen.” 

Wat een kanjer van een prins!!

Doei!

Bekijk de video van prins William:

https://youtu.be/_r0l1thuYtE

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.