* Prins Harry wil taboe doorbreken

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Daar ben ik weer, net schreef ik U over de knappe prins William. Nu wil ik U schrijven over die andere knappe prins, de broer van prins William, prins Harry. Of te wel ‘prins Henry of Wales’.

De 31 jarige prins heeft voor het eerst in het openbaar gesproken over zijn verlies van zijn moeder Lady Diana las ik vandaag in onze krant. Prins Harry verstopte jarenlang voor de buitenwereld zijn gevoelens over de dood van zijn moeder. Tot zijn 28-ste praatte hij er met niemand over zei Harry voor de camera’s van BBC. “Het spijt me enorm mijn lippen zolang stijf op elkaar te hebben gehouden”. Zijn moeder, Lady Diana overleed op 31 augustus 1997 bij een crash in een tunnel in Parijs toen Harry 12 jaar was. Prins Harry biechtte op ‘in stilte te hebben geleden’.

Prins Harry, Prins William en zijn Kate zijn de oprichters van “Heads Together”.

Door hun werk met jongeren, emergency response, daklozen goede doelen, en met veteranen zien/zagen ze steeds weer problemen met onopgeloste psychische problemen.

Tijdens een evenement (voor hun stichting) in Kensington Palace afgelopen weekend, luchtte Harry samen met voormalige sportsterren Rio Ferdinand en Kelly Holmes zijn hart en samen vroegen ze aandacht voor de vaak onzichtbare pijn die psychische problemen met zich meebrengen. Harry zei: “Lijden is prima, zolang je er maar over praat.”

Wat een kanjer is het toch hé? ….Ik ga een zakdoekje pakken…en daarna een hele mand wasgoed strijken. Doei.

©missie M.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.