* Ontvoering schoonmoeder

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik vind het een beetje moeilijk om er een woord over te schrijven….maar… de schoonmoeder van Formule-1-baas Bernie Ecclestone is afgelopen vrijdagavond in het Braziliaanse Säo Paolo ontvoerd. Dat hoor je eigenlijk nooit dat een schoonmoeder word ontvoerd. Bernie is al 85 jaar….dan denk je al gauw ‘arme oude schoonmoeder’…maar de schoonmoeder zou zelfs nog te jong zijn om zijn echtgenote te zijn want zij is pas 67 jaar. Haar 38 jarige dochter Fabiana Flosi is sinds 2012 de echtgenote van de Formule1-baas

Ik vind het een beetje moeilijk om er een woord over te schrijven….maar… hij lijkt wel haar geadopteerde opa en zij is een flink stuk groter.

Hij is schatrijk, zijn vermogen word geschat op 3 miljard en de ontvoerders eisen ruim 33 miljoen losgeld voor  schoonmoeder Aparecida Schunk. Waarom wil men ruim 33 miljoen? Waarom geen 1 of 2 miljoen? Waarom geen rond even getal?

Ik hoop dat schoonmoeder weer gauw ‘goed en wel’ naar huis kan. Dat alles goed mag verlopen.

Misschien stopt de politie wel een zendertje tussen de bankbiljetten zoals ze dat doen in de film…of misschien zijn de biljetten genummerd zoals ze dat doen in de film…maar het ook kunnen dat er heel veel agenten undercover zijn als de geldovergave plaats vind, zoals in de film….of misschien moet diegene die het geld gaat overhandigen de geldkoffer in een prullenbak naast een bank in het park gooien, en springen agenten uit de bosjes als iemand die koffer uit de prullenbak haalt zoals in de film….of zal de politie het koffer vullen met bakstenen of met kleine pakjes krantenpapier…zoals in de film. Misschien pakken ze de ontvoerder op als hij met een vals ‘genummerd briefje van tien’ een ijscoupe gaat eten…..maar dat heb ik nog nooit gezien in een film.

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.