***bedrijf met naam van prins

Lieve beste Majesteit,

Wat lees ik nu? Sluiting van de Willem Alexander-Centrale in Buggenum? Eigenaar NUON wil de elektriciteitscentrale binnen twee jaar afbreken.

Wat doet dat met prins Willem? Zo’n sluiting net voordat hij koning wordt? Weer een bedrijf de fles op. En dan ook nog een bedrijf dat Willem-Alexander-Centrale heet…Ik zou er wakker van liggen als de “missie M-straat” gesloten zou worden…als die ooit geopend was. Ik zou trots zijn dat mijn naam op dat bordje prijkt..trots als de burgemeester het witte doek van het bordje haalde terwijl ik een mooie bos bloemen vast houd en mijn tranen van blijdschap opsop met mijn zakdoek…ik zou iedereen een foto laten zien van de “missie-M.-straat”. Ik zou elk jaar een tafeltje in die straat zetten en cake serveren aan de bewoners van die straat. Ja heus. Ik zou zelfs de omliggende straten bedanken voor de goede samenwerking.

En ik zou verdrietig zijn als de straat ná jaren en jaren gesloten zou worden…maar een bedrijf met naam…is wel heftiger dan een straatnaam.

Kan Willem niet eens met die eigenaar gaan praten met de woorden: “zeg jonge wat doe je nou?” Want eigenlijk word prins Willem nu “onteert”…of hoe noem ik dat? Terwijl Frans Bauer’t steun vraagt voor een “Maximakinderziekenhuis” worstelt het bedrijf Willem-Alexander om zijn bestaan.

By the way, in onze buurt is ook een straat dat de naam “prinses Beatrix-straat” heet en ook de prins Bernard straat bestaat. Voelt U enige verbondenheid met die straat of heeft U al zoveel straat en gebouw met Uw naam dat het U niet meer raakt?

Ik ga een boterham eten.

doeiiiiiiiiiii

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.