** Hopen op een wonder

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag gaat ene Amerikaanse 42 jarige skydiver, genaamd Luke Alkins, op acht kilometer hoogte uit een vliegtuig springen ZONDER parachute….met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur. Het is geen zelfmoordpoging maar een recordpoging. Hij moet zich zelf in een groot vangnet van dertig bij dertig meter zien te ‘vallen’. Dat vangnet staat in een woestijn in Californië. Hoe hoog dat net van de grond staat heb ik niet kunnen lezen. Maar als je vanaf 8 kilometer hoogte met een snelheid van 200 km naar beneden dondert moet het wel een flink sterk én hoog net zijn….en vooral moet hij vanaf die hoogte en met die snelheid dat net weten te vinden. Waarom doet hij dat? Hij zegt: “Ik wil laten zien dat je met de juiste voorbereiding dingen kunt doen die we voor onmogelijk hielden”. Hij heeft een kleuterzoon, hij wil dus niet dood en hij hoopt op eeuwige roem.

Het mag absoluut niet mis gaan want de sprong word live-uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender Fox. In de krant stond: “En hij word gesponsord door een kauwgommerk. Deze mensen hebben er belang bij om de risico’s zo veel mogelijk te verkleinen. Het zal er professioneel aan toe gaan” verwacht een ervaren Nederlandse parachutespringer. Majesteit,Vind ik dat stoer? NEEHEE Ik vind het gekke werk.

Dit weekend zijn ongeveer honderd ‘Sinti’-zigeuners “neergestreken” in Roermond voor hun jaarlijkse bedevaart naar de Kapel in ’t Zand. Ze dragen vandaag een Maria-beeld naar de Kapel in ’t Zand en morgen eindigt de bedevaart met een heilige mis in het kruiswegpark in Roermond. Majesteit, Vind ik dat stoer? Nou en of.

De man-zonder-parachute wil iets laten zien dat we voor onmogelijk hielden.

En de Sinti-zigeuners lopen een bedevaart en bidden, misschien om de risico’s van het leven zoveel mogelijk te verkleinen, of ze bidden voor een wonder. Voor iets dat anderen voor onmogelijk hielden.

U zult wel met gesloten ogen kunnen raden wat ik een mooier gebaar vind. Ik zou liever in Roermond er bij willen zijn.

Als God maar een beperkt aantal wonderen per dag kan uitdelen, dan hoop ik dat de waaghals een wonder krijgt, vooral ook omdat hij een kleuterzoontje heeft. Maar daarbij wel een paar blauwe plekken voor straf, want spotten met je leven is not-done.

En voor de Sinti’s ook een wonder omdat ze elk jaar weer trouw naar Roermond op bedevaart gaan.

En de andere wonderen voor mensen die een wonder goed kunnen gebruiken.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.