***De troonrede

19-09-2012

Lieve beste Majesteit,

Ik heb gekeken naar de prachtige Gouden koets, het gezwaai, de koetsiers en de paarden. Alles kon ik van uit mijn huiskamer bekijken op tv. Het voorste paard was een stuk groter dan het paard ernaast…het paard leek schuw…wellicht voor de mensen op het trottoir. Allemaal mooie mensen in klederdracht. Het “cultiveren van dialecten” werd er gezegd….Dat moest ik even laten inwerken. Cultiveren van dialecten..Enfin. Het leek wel drukker dan koninginnendag terwijl het prinsjesdag was. Hoeveel zal dit wel niet gekost hebben?

Wat had U een mooie koninginnenjurk aan…en dat hoedmutsje..het leek wel een nestje LEUK!! Ook die kleur van dat hoofddeksel-bekleding was heel mooi. Maar toen U op de koninginnentroon ging zitten zag ik U bijna niet meer zitten. Ik zag handen, een brief en een mooi koninginnenhoofd..en toen zag ik U weer helemaal. Dat kwam doordat de jurk wel erg veel op de bekleding van de koninginnentroon leek.

U las…en U las…en iedereen luisterde…en luisterde…behalve Samson Diederik…Diederik Samson (ik moet altijd even nadenken wat de voornaam is) want die was ingedut…O wist U dat niet? Jahaaaa dat heb ik gezien. Ik zag Maxime Verhagen en Mark Rutte zitten…met de benen over mekaar…Nee niet bij mekaar… maar ieder hun eigen benen over mekaar. Dat is slecht voor de doorbloeding. Dat had U vast mogen zeggen in de troonrede vind ik, want als we met z’n allen de broekriem alweer aan moeten trekken dan moeten we vooral de ziektekosten niet omhoog jagen….en toen U klaar was zei de presentator dat U naar de koninginnenkamer ging. Begrijpelijk want…ieder krijgt er de sch**t van…en dat bleek ook wel, want velen liepen met U mee naar de koninginnenkamer. Zeker nooit van privacy gehoord zeker. Toen ging U weer met de koets naar het paleis.

Ik zag u vanaf het balkon zoekend naar onderen kijken…U hing bijna over de railing, maar helaas.. ik was er niet. Maar in gedachten was ik wel bij U.

Majesteit, doeiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.