*** Slecht jaar voor de vlinder

Lieve beste majesteit,

Afgelopen weekend toen ik mijn fiets buiten zette zag ik een vlinder op het tuinpad landen. De vlinder knipperde met z’n vleugeltjes. Ik vroeg “knipperde je naar mij?” Weer knipperde de vlinder. De vlinder vloog even op en lande weer op het tuinpad. ‘Wat wil je me zeggen?’ vroeg ik. Wil je dat ik je volg? Knipper één keer als je nee bedoeld, en knipper twee keer als je ja bedoeld. De vlinder knipperde twee keer. Meteen stapte ik op de fiets en riep “jij voorop”. Samen gingen we op stap, de vlinder vloog fladderend voor me. En ik op mijn fiets er achter aan. Waar ga je naar toe? Wil je me iets laten zien zoals Lassie dat vroeger deed? Je hoeft nu niet te knipperen want dan val je uit de lucht. Er sloot zich onderweg nog een bij erbij aan, en een mus vloog rakelings voor mijn wiel de weg over. Kijk je wel even uit je musse-ogen? riep ik de mus nakijkend na. In eens een windvlaag en een regenbuitje en weg was de vlinder. Daar stond ik dan met een hoop vraagtekens.

Ik zie wel geregeld vlinders in onze tuin maar die hebben het te druk. Maandag hoorde ik op een radiozender dat het een slecht jaar is voor de vlinder. Iets met temperatuurschommelingen. Dat dit niet eerder bij me op kwam.

Zes dagen geleden las ik ‘MS mode in zwaar weer’. De winkelketen had enorm veel last van tegenvallende verkoopcijfers door de kwakkelwinter en de slechte zomer, naast online-concurrentie. Vandaag las ik dat de bewindsvoerders van MS Mode (voorheen M&S mode) in Nederland het faillissement hebben aangevraagd. Wat ontzettend jammer….maar als U het mij vraagt is de kwakkelwinter en de slechte zomer niet alleen schuld aan de slechte verkoopcijfers. We hebben vast vaker kwakkelwinters en slechte zomers gehad, en andere grote winkelketens hadden zwaar weer terwijl ze geen kleding verkochten.

Maar als we nou allemaal dit weekend één leuk blouseje kopen en drie ‘Wees ge groetjes’ bidden voor goed weer, dan hebben we er vast allemaal profijt van. Toch?

Alvast welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.