** Vijf keer per dag een omhelzing

Lieve beste oud-koningin Beatrix,

Een Amerikaanse schrijver, uitgever en ondernemer met de naam Elbert Hubbard zegt “Je elke dag prettig voelen, kun je jezelf aanleren”. ‘Hij kent de kunst om mensen te inspireren en heeft vijf tips’ stond afgelopen week in de krant. Ik heb helemaal onderaan deze brief de vijf tips overgenomen.Wat ik er vandaag zelf mee heb gedaan?

Tip 1. Het genieten van minstens tien minuten stilte is er nog niet echt van gekomen vandaag. Wel een paar keer een paar minuutjes maar toen was ik nog niet begonnen met genieten er van. Morgen probeer ik dat goed te doen.Tip 2 voor vandaag kon beter. Morgen overnieuw doen. Tip 3 Een boek lezen of 6 minuten per dag lezen kan het gevoel van druk druk druk met 68 procent reduceren. Ik heb vandaag de krant gelezen en heb niet het gevoel dat ik 68 procent stress heb gereduceerd. Ook geen 10%. Ik geniet wel van muziek, dat weer wel.Tip 4:Omhels vijf keer per dag (of meer) iemand. Vind U het oké als ik U twee keren digitaal omhels want anders kom ik niet aan vijf-keer-omhelzen vandaag. Het was veel te warm om te omhelzen.Tip 5: Beweeg met het lijf.Door de warmte heb ik dat wat minder gedaan vandaag…en gisteren ook al minder bewogen. Morgen probeer ik dit in te halen, als ik klaar ben met het genieten van twintig minuten stilte, en de energie uit de ‘lachen’ te halen, en met een boek te lezen om de druk druk druk te reduceren.We rennen omdat we nog zoveel willen doen.

De tijd vliegt zo snel voorbij. Toen ik eergisteren ’s morgens naar de blauwe lucht keek hing daar nog de halve maan te hangen. Overdag!! Een halve maan in de lucht. Die had niet eens de tijd gekregen om rustig te vertrekken, 😉 de maan had geen voldoende tijd gekregen om onder te gaan zoals een maan dat zo mooi kan, en hopsaflops de dag was alweer aangebroken.

U zult vast wel denken ‘wat een raar mens die missie’. Misschien moet U dan morgen tip 3 dubbel doen. Dus 2 x 6 minuten literatuur lezen, genieten van muziek of kunst, voor het ervaren van meer contacten, verbondenheid en betrokkenheid. (Grapje)

Welterusten. Was getekend, missie M.

Uit de krant:

Tip 1:Geniet elke dag van minstens twintig minuten stilte. Uit de drukte van alledag stappen, reduceert stress en geeft de hersenen de kans om in een kalme staat te komen die tot veel meer creativiteit leidt.

Tip 2:Lach zo vaak als je kunt. Humor versterkt het afweersysteem, geeft energie, kan pijn verminderen en beschermt tegen stress.Vooral het hersenwerk, dat nodig is ter coördinatie, zorgt ervoor dat sombere gedachten worden verdreven.

Tip 3:Lees een boek.Studies melden dat 6 minuten lezen per dag de gevoelens van druk druk, druk kunnen reduceren met 68 procent. Over het algemeen ervaren mensen meer contact, verbondenheid en betrokkenheid door literatuur, muziek en kunst.

Tip 4: Omhels vijf keer per dag (of meer) iemand.Onderzoek toont aan dat als je een ander omarmt je jouw gezondheid en die van de ander bevordert. Je verdringt er depressie en gevoelens van angst en eenzaamheid mee. Gezond zijn is niet alleen een kwestie van geen ziekte ervaren. Het heeft net zo goed te maken met geestelijk welzijn en gebruik kunnen maken van een sociaal netwerk. Omhelzen is ook de trend: Bij aankomst of vertrek geef je één zoen en omhels je elkaar.

Tip 5: Gebruik je lijf. Beweeg ermee. Actief blijven maakt dat je je gedachten voelt en schoont je gedachten. Zeker als je ronddraait in negatieve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.