* Wereld Funs-dag

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

Afgelopen weekend las ik een krantartikel over voornamen. Fin, Sem, Sophie enz. zijn vaak-gekozen voornamen. Ouderwetse namen als oa Sjeng, Truus, Bear, Nés of Funs worden nooit of bijna nooit meer gekozen door jonge ouders.

Funs lijkt een uitstervende naam want vorig jaar werd de naam nog maar aan twee kinderen gegeven vertelde de bedenker van de Wereld Funs-dag. Er zijn nog maar 69 mensen met de naam Funs. Wat “Nobele krijger” betekend. In de hoop dat de naam Funs weer populair word, in plaats van het kiezen van filmster-namen, organiseert Venlo aanstaande zondag 18 september de eerste Wereld Funs dag.

Mooi hé, majesteit. Ik ben gaan zoeken hoeveel Beatrix-sen er bestaan. Ik werd niet echt wijs uit de grafiek…het waren trouwens twee grafieken, maar wat ik zo kon zien waren dat er erg weinig Beatrix-sen…misschien dat de naam Funs nog meer voorkomt. Maar zo blijft de naam wel apart. De betekenis van de naam Beatrix wat trouwens een Duitse meisjesnaam blijkt te zijn en betekend: “Gezegend reiziger”.

Welterusten ‘Gezegend reiziger’.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.