*** Theo Maassen stoort zich aan lachende dame

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zat te dubben tussen Uw zus prinses Irene die zegt “We zitten in een waanzinnige crisis omdat we slecht met onze aarde omgaan”. Uw zus heeft in Zuid-Afrika een natuurreservaat opgebouwd nadat ze een persoonlijke crisis mee maakte. Tja daar wil ik dan wel weer alles van weten en alles van vinden.

Maar dan had ik ook nog een groot krantenartikel gelezen over Bruce Springsteen met de titel “Depressies van The Boss”. Ook daar wou ik het met U over hebben.

Maar dan….snifff, ik word er zo emotioneel van….sniff…. dan lees ik de krant vanmorgen bij het ontbijt. Het kan toch niet waar zijn, maar het stond er echt met vette zwarte letters “Irritante lach stoort Maassen”. Kijk als je naar de voorstelling van Theo gaat weet je dat je soms moet slikken want hij gaat vaak over het randje…zeg maar rand. Dan moet je kunnen incasseren en niet zielig doen…want ach het is een cabaretier, die zijn stoer en geen mietje. In onze krant stond dat Theo afgelopen dinsdagavond tijdens zijn voorstelling “Van Kwaad tot erger”, een show waarin hij pleit voor empathie en kunnen incasseren, een vrouwelijke bezoeker vroeg om de zaal te verlaten want zo zegt hij “omdat ze irritant lachte”. Nog triester vond ik het toen ik las “dat dit gelukkig gebeurde in goed overleg, en begreep de mevrouw de situatie”. De mevrouw heeft het geld voor het kaartje terug gekregen van het theater.

Ze was geen vandaal, ze droeg geen bomgordel, ze had geen tomaten gegooid, ze had alleen een irritante lach. Wat een afgang om in een volle zaal zo weg gestuurd te worden omdat de cabaretier je lach irritant vind….en dat de mevrouw dan denkt “ik begrijp het probleem, ik ga wel naar huis, had me zo verheugd op een leuke avond, maar helaas pindakaas”. Uit privacy-reden wil het theater niet zeggen wie de mevrouw was.

Was hier een misverstand? Ik ging op de site van Theo koekeloeren en las vele reacties van bezoekers die de voorstelling hebben bijgewoond. Niemand was uit protest opgestaan blijkbaar. Sommige benoemden de situatie met de weggestuurde mevrouw. Een tiental bezoekers vond het goed dat Theo de vrouw liet verwijderen, dat hij haar verzocht de zaal te verlaten omdat de vrouw een bulderlach had. Ze schreven dat ze hadden genoten van de leuke voorstelling waar van men vond dat Theo een paar keren over de rand ging met zijn ‘cabaret’. Maar gelukkig las ik ook dat mensen het erg jammer vonden dat Theo dit niet professioneel aan heeft gepakt, sommige meenden zelfs dat het wegsturen-van-deze-mevrouw bij de voorstelling hoorde, wat dus niet zo was, en dat het een zware domper op de verdere avond gaf nadat hij de vrouw verzocht te vertrekken. Mijns inziens heeft Theo geen gevoel voor een lach-die-over-een-randje gaat.

Ik vind het SLAP van een cabaretier-met-grote-groffe-mond!! Hoe moet deze mevrouw zich voelen? Misschien durft ze nooit meer in het openbaar te lachen. Majesteit, U was toch niet van plan om een lintje uit te reiken aan Theo?

Doei.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.