** Klok een uur terug

Lieve beste majesteit,

Het is bijna zover, om 03:00 uur krijg ik het uurtje terug. Dan mogen we de wekker een uur terug zetten. Ik blijf zolang niet op….dat ga ik nu doen.

Het Europees Parlement wil van dat klok-verzetten af, ze willen van de zomertijd afstappen. Het schijnt niet goed te zijn voor de wijzers van de klokken, wekkers en horloges, maar vooral niet voor de biologisch klok…..waar die ook mag zitten. Alles is dan van slag.Ik las dat de biologische klok van dieren in de war raakt en dat zelfs koeien minder melk geven, en de Duitse bouw is elk jaar 30 miljoen kwijt aan ziekmeldingen. Het ritme van mensen raakt verstoord dat tot een maand later door chronische stress slaaptekort optreedt.

Tja, ik hoef geen koeien te melken, maar als ik denk aan de mus, die begint al vroeg te tjielpen, als dan de mensen, van de ene op de andere dag, op zondag een uur later of een uur vroeger broodkruimels strooien dan raakt de mus uit zijn balans.

Ik moet hoognodig gaan slapen, anders heeft mijn wekker morgen het uurtje wel weer terug maar loopt mijn biologische klok slaap te kort.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.